Ανυπόστατες φήμες για τις Πεταλούδες

Μία ανυπόστατη φήμη,  σύμφωνα με την οποία οι πεταλούδες έφυγαν πλέον από την Κοιλάδα Πεταλούδων έχει αναστατώσει τις τελευταίες μέρες τον κλάδο των τουριστικών επιχειρηματιών στη Ρόδο, και μάλιστα κυκλοφορεί ευρέως με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και η επισκεψιμότητα στο αξιοθέατο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν επιχειρηματίες στη «Ροδιακή», η φήμη που θέλει την κοιλάδα να έχει αδειάσει από… πεταλούδες, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε σημείο τα τουριστικά πρακτορεία να έχουν μειώσει τον αριθμό των πούλμαν που στέλνουν με τουρίστες.

Η φήμη που είναι άγνωστο πώς προέκυψε, έχει δημιουργήσει αναστάτωση και είναι δύσκολο να σταματήσει η διάδοσή της, γι’ αυτό και όπου αυτό είναι εφικτό γίνεται γνωστό ότι στην Κοιλάδα υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πεταλούδες.

Εκείνο πάντως για το οποίο θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα είναι η κάλυψη των κενών στο θέμα της φύλαξης, καθώς εδώ και περίπου μία εβδομάδα,  σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν φύλακες στην Κοιλάδα.

Τα τέσσερα άτομα τα οποία εργάζονταν εκεί έχουν σταματήσει την εργασία τους προφανώς επειδή έληξε η σύμβασή τους με αποτέλεσμα, να υπάρχουν παράπονα από επισκέπτες ότι δεν τηρούνται οι κανόνες, και μάλιστα πολλοί δημιουργούν θορύβους για να αναγκάσουν τις πεταλούδες να πετάξουν.