Ενδιαφέρον της TUI για εξαγορά της Condor

H ΤUI φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της αεροπορικής εταιρίας της Thomas Cook, Condor.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η διαχείριση της TUIfly απέστειλε στους εκπροσώπους του αερομεταφορέα επιστολή στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία αναφέρεται ότι η TUIfly επιθυμεί να τους αξιοποιήσει, εάν παρουσιασθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες στην αγορά.

Η Condor θα μπορούσε να αποτελέσει μια τέτοια ευκαιρία. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η Thomas Cook η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, επιδιώκει να οριστικοποιήσει το πακέτο διάσωσης με τον κινεζικό όμιλο Fosun και τις τράπεζες. Έπειτα από αυτό, οι αεροπορικές του ομίλου, όπως η Condor, θα ανήκουν κατά το 75% στις τράπεζες. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό δεν θα κρατήσει πολύ και θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος πώλησης των αερομεταφορέων.

Άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Friedrich Joussen, επιδιώκει την απόκτηση ενός μεγάλου ανεξάρτητου αερομεταφορέα στον οποίο η TUI θα μπορεί να μεταφέρει τις αεροπορικές της εταιρίες, όπως η TUIfly.

Η προσέγγιση αυτή προωθήθηκε παλαιότερα σε συνεργασία με την Etihad όμως απέτυχε στις λεπτομέρειες.

Δεν είναι ξεκαθαρισμένο εάν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της TUI και της Condor. Επισημαίνεται οτι και η Lufthansa έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για αγορά της Condor.
                                                                                                                                                                                Πηγή: tornosnews.gr