Στράτος Καρίκης: Aρχίζει μια νέα μέρα για τον δήμο Ρόδου

Στράτος Καρίκης: Aρχίζει μια  νέα μέρα για τον δήμο Ρόδου

Στράτος Καρίκης: Aρχίζει μια νέα μέρα για τον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1347 ΦΟΡΕΣ

Μία νέα μέρα για τον Δήμο και το νησί της Ρόδου ξεκινάει με την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή, όπως τονίζει, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον ορισμό του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης, κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος δεν κρύβει την αισιοδοξία του.

Ως γνωστόν, μετά τη σύμπραξη της παράταξης του κ. Καρίκη με αυτήν του κ. Καμπουράκη, αποτελούν πια, μία ενιαία Δημοτική Αρχή.
Στις πρώτες του δηλώσεις, λοιπόν, μετά τον όρισμό του ιδίου και των συμβούλων του από τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, δήλωσε χθες ο κ. Καρίκης:

«Μετά την ανακοίνωση του σχήματος, αρχίζει μία νέα μέρα για τον Δήμο μας. Μία νέα μέρα όπως την οραματιστήκαμε ο Δήμαρχος, ο Αντώνης ο Καμπουράκης και εγώ, μετά τη σύμπραξη. Μία σύμπραξη που απέδειξε ότι και αυτός και εγώ βάζουμε τη Ρόδο, τη ροδίτισσα και τον ροδίτη, πάνω από το οποιοδήποτε παραταξιακό συμφέρον».
Το νέο σχήμα-συνέχισε-είναι, λοιπόν, μία πραγματικότητα και θ’ ακολουθήσουν και οι Οργανισμοί, οι Επιχειρήσεις και όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και ο ίδιος πιστεύει ότι και μόνο ένα μεγάλο μέρος των προγραμμάτων, τόσο της παράταξης του Δημάρχου όσο και της δικής του, η οποία πλέον έχει ενσωματωθεί στη Δημοτική Αρχή, να εφαρμοστεί, θ’ αλλάξουν τα δεδομένα για τη Ρόδο. Και είπε, ακόμη, δίνοντας το στίγμα:

«Κυρίως, στρεφόμαστε προς τον άνθρωπο, στρεφόμαστε προς το άνοιγμα του Δήμου, στον δημότη και τη δημότισσα, σε έναν ανοιχτό Δήμο που ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι επικεφαλής των Νομικών Προσώπων θα είναι κοντά. Στοχεύουμε στο να είμαστε κοντά στα χωριά μας, στους κατοίκους των χωριών μας, στα προβλήματά τους. Στοχεύουμε στα μεγάλα έργα, έργα τα οποία δεν τα είχε αγγίξει κανείς μέχρι σήμερα και μιλάμε για ύδρευση, αποχέτευση, Μεσαιωνική Πόλη, έργα τα οποία μέσα στην τετραετία θέλουμε αν δεν έχουν ολοκληρωθεί να έχουν προχωρήσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό».
Δήλωσε, στη συνέχεια, ο κ. Καρίκης: «Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω ένα κλίμα πολύ καλό, βλέπω μία προοπτική, βλέπω ένα χαμόγελο που δημιουργεί μία αίσθηση αισιοδοξίας. Πάνω απ’ όλα, βλέπω, όμως, μια εφαρμογή ενός προγράμματος δυνατού που θα το νιώσει το επόμενο χρονικό διάστημα θετικά ο κάθε πολίτης και ο κάθε επισκέπτης αυτού του νησιού.

Στα πλαίσια αυτά, θα συμβάλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, τόσο από τον τομέα της Παιδείας, τον οποίο τον θεωρώ πολύ σημαντικό και τον επέλεξα μετά από συζήτηση με τον Δήμαρχο, στην Οικονομική Επιτροπή που ξέρουμε ότι αποτελεί πλέον το σημαντικό όργανο του Δήμου και σε όποιον τομέα ζητά ο Δήμαρχος τη συνεργασία και τις απόψεις-και αυτό γίνεται πράξη-ώστε πραγματικά ο πολίτης τους επόμενους μήνες να νιώσει ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή».
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ακόμη ότι πριν από τον ορισμό είχε γίνει μία συζήτηση με τον Δήμαρχο για τις αρμοδιότητές του καθώς και για τις θέσεις που πήραν οι σύμβουλοί του.
Όπως είπε, ο Δήμαρχος διατήρησε, όπως έχει δικαίωμα, την επιλογή και πράγματι έκανε χρήση του δικαιώματος της επιλογής σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που συζήτησαν.

Ο κ. Καρίκης, μάλιστα, εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους τομείς που του ανατέθηκαν, καθώς, όπως έκανε γνωστό, είχε δηλώσει στον Δήμαρχο ότι δεν επιθυμούσε να πάει σε «παραδοσιακά» πόστα αλλά ότι θα ήθελε έναν τομέα όπως η Παιδεία, κυρίως όμως έναν τομέα που θα του δίνει περισσότερο το πεδίο της συνεργασίας μαζί του σε όλους τους τομείς, πράγμα που και εκείνος και οι δύο θέλουν. Και κλείνοντας, δήλωσε ο κ. Καρίκης:
«Άρα, όσο αφορά στο κομμάτι το δικό μου, ήταν συνειδητή επιλογή να μην πάω στους μεγάλους, παραδοσιακούς, τομείς αλλά να δημιουργήσουμε έναν νέο εξίσου δυνατό τομέα.

Για δε τους συνεργάτες μου, οι οποίοι εκλέγονται για πρώτη φορά οι περισσότεροι, μέσα από τους τομείς που θα τους ανατεθούν να δείξουν τις δυνάμεις τους, τη θέληση για τη βοήθεια στο νησί, πράγμα που θα φανεί και πιστεύω ότι είναι απόλυτα θετικό.
Άρα, όλοι με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας ξεκινάμε για την επόμενη μέρα».

Διαβάστε ακόμη

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου