Ξεκίνησε η δραστηριότητα  και οι συσκέψεις στον δήμο Ρόδου

Μεγάλη η κινητικότητα στο Δημαρχείο και τις εκτός Μεγάρου υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου χθες, πρώτη ημέρα μετά τον ορισμό του νέου Διοικητικού Σχήματος από τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, με τα μέλη της Δημοτικής Αρχής…να σηκώνουν τα μανίκια και να πιάνουν δουλειά!

Ήδη, οι Αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι, μετά την ανακοίνωση των αρμοδιοτήτων τους από τον Δήμαρχο κατά την πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, που επίσης πραγματοποιήθηκε προχθές, ξεκίνησαν τις συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς όλων των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του Δήμου ενώ έχουν προγραμματιστεί και οι πρώτες συσκέψεις.

Η πρώτη προτεραιότητα που έθεσαν χθες τα νέο-ορισθέντα μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να ενημερωθούν σχετικά με τους τομείς που ανέλαβαν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη υπό τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη με τους αρμοδίους των εμπλεκομένων υπηρεσιών, και των Οικονομικών, ενώ την πρώτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει και η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου με τους προϊσταμένους των Τμημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.

Συνάντηση με εργαζόμενους
Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε και μία πρώτη συνάντηση του Δημάρχου, παρουσία Αντιδημάρχων και εντεταλμένων, με εργαζόμενους του Δήμου, με αφορμή την ορκωμοσία 28 ακόμη από τους νέους μόνιμους υπαλλήλους στην Καθαριότητα-υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι είχαν ορκιστεί κατά τις τελευταίες ημέρες της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Καμπουράκης, λοιπόν, ήταν παρών στην ορκωμοσία, χαιρέτισε έναν προς έναν και συνομίλησε με τους νέους υπαλλήλους του Δήμου. Μιλώντας προς τους ίδιους, μεταξύ άλλων, τους είπε χαρακτηριστικά: «Δεν λογοδοτείτε σε κανέναν πολιτικό αλλά στους συμπολίτες σας». Εκεί που έδωσε έμφαση ο Δήμαρχος είναι στην ασφάλειά τους κατά την ώρα της εργασίας τους, κάτι στο οποίο άλλωστε φάνηκε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ακόμη και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του οπότε και πρώτο μέλημά του ήταν τα σχολικά κτήρια.

Τους είπε λοιπόν να υπερβάλουν εαυτόν και για τον πολίτη και για τον επισκέπτη αλλά και για τον συνάδελφό τους και να μην τσιγκουνεύονται όσο αφορά στα μέτρα για την ασφάλειά τους.
Στους νέους εργαζόμενους ευχήθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου και οι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Κώστας Ταρασλιάς (Τουρισμού), Γιάννης Καμπούρης (Διοικητικών) ενώ παρών ήταν και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Θανάσης Στάμου (σχολικών κτηρίων, παραλιών και κοιμητηρίων) κ.α.
Όλοι τους ευχήθηκαν καλή δύναμη, να προσπαθήσουν για μια Ρόδο καθαρή και να βάζουν πρώτα την ασφάλειά τους.