Αθωώθηκε γιατρός για ιατρική αμέλεια

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 60χρονος γιατρός που κατηγορούνταν για το θάνατο 84χρονης από ιατρική αμέλεια.

Σε βάρος του γιατρού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Στάγκα απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 60χρονο γιατρό.

Σημειώνεται πως στη δίκη παραστάθηκε η δικηγόρος κα Κατερίνα Μαραγκού ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα εκτυλίχθηκαν σε νησί του νομού μας όπου υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας ο κατηγορούμενος.

Στα μέσα του Γενάρη 2015 και ενώ ο 60χρονος υπηρετούσε ως εφημερεύων ιατρός, μετέβη βραδινές ώρες εκεί η 84χρονη. Για την κατάσταση της υγείας της ο γιατρός – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- είχε ενημερωθεί εκείνο το βράδυ από συνταξιούχο συνάδελφό του.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε γαστροραγία και άλλα προβλήματα με την υγεία της για αυτό και μετέβη στο Κέντρο Υγείας του νησιού μετά των συγγενών της.

Ο 60χρονος γιατρός κατηγορούνταν ότι δεν προέβη στις απαραίτητες ιατρικές ενέργειες (εξετάσεις κ.λπ.) με αποτέλεσμα εξαιτίας των παραλείψεων του αυτών η 84χρονη να πεθάνει από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής της στη Ρόδο.

Το δικαστήριο χθες αξιολογώντας όλα τα στοιχεία έκρινε αθώο τον 60χρονο γιατρό.