Παραγράφηκε δίωξη για υπεξαίρεση εναντίον 46χρονου πράκτορα ΠΡΟΠΟ

Έπαυσε οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από εντολοδόχο κατ’ εξακολούθηση, για την οποία κατηγορούνταν 46χρονος, ο οποίος χθες επρόκειτο να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο σύμφωνα και με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα έπαυσε οριστικά την συγκεκριμένη ποινική δίωξη για τον 46χρονο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και είχε ως συνέπεια την άσκηση της παραπάνω ποινικής δίωξης σε βάρος του 46χρονου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ο κατηγορούμενος το χρονικό διάστημα από τις 28 Μαρτίου 2003 έως 31 Δεκεμβρίου 2009, ως πράκτορας ΠΡΟΠΟ σε νησί της Δωδεκανήσου εισέπραξε και δεν απέδωσε στον Ο.Π.Α.Π. αλλά ιδιοποιήθηκε παράνομα μεγάλα ποσά που ανέρχονται συνολικά στις 84.233 ευρώ τα οποία έλαβε από παίκτες για λογαριασμό του Ο.Π.Α.Π.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση αυτή ο 46χρονος πριν από δύο χρόνια κλήθηκε σε απολογία όπου και είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 46χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.