Ανησυχία στη Νότια Ρόδο για τα θέματα της υγείας

Συνέλευση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, για τα θέματα υγείας στην περιοχή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Γεννάδι.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα, αναφέρει τα εξής:
“Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και πάλι οι προβλέψεις μας, ότι η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα φέρει καμία αλλαγή στις ζωές μας, αντίθετα τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αν δεν αναπτυχθούν μαζικοί διεκδικητικοί αγώνες.

Η τελευταία εξέλιξη, να αφήνουν ολόκληρη τη Νότια Ρόδο, την πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού, με 30.000 πληθυσμό, χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο, αποτελεί πρόκληση.

Οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγάλες. Η προσπάθεια των τελευταίων ημερών να τα ρίχνουν οι μεν στους δε και το ανάποδο έχει σαν μοναδικό στόχο να παραπλανήσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Νότιας Ρόδου που είναι ήδη αγανακτισμένοι.

Μάλιστα, έχουν το θράσος κάποιοι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη της απόφασης διακοπής των εφημεριών των περιφερειακών ιατρειών αποκλειστικά στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι εμποδίζει τη σημερινή ηγεσία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ να αλλάξει άμεσα την απόφαση, αν διαφωνεί επί της ουσίας.

Ως Επιτροπή Αγώνα καλούμε άμεσα όλα τα ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ της Νότιας Ρόδου να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση υπερ των αιτημάτων που κατατέθηκαν, όπως έκανε και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 17/12/2018 με ομόφωνη απόφασή του.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους προέδρους των χωριών αλλά και με άλλους φορείς ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματά μας που είναι τα παρακάτω:

• να ξαναρχίσουν οι καθημερινές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
• να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο
• να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Τέλος, καλούμε όλους τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου να συμμετέχουν μαζικά στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 29/09/2019 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ στις 19:00, ώστε να αποφασίσουμε νέες κινητοποιήσεις.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ».