Έπαυσε η ποινική δίωξη για εργολάβο από την Κω

Έπαυσε η ποινική δίωξη για εργολάβο από την Κω

Έπαυσε η ποινική δίωξη για εργολάβο από την Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 166 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισε χθες 53χρονος εργολάβος από την Κω, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ποσού 55.000 ευρώ από τον ξάδελφό του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, χθες έπαυσε εφ’ όρου η ποινική του δίωξη καθώς, σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα, έχει μετατραπεί το αδίκημα αυτό σε πλημμέλημα και έχει παραγραφεί. Συνήγορος υπεράσπισής του ήταν ο κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος.

Η υπόθεση αφορούσε την οικοδομή που ανέλαβε να χτίσει ο 53χρονος για λογαριασμό του ξαδέλφου του που διέμενε στο εξωτερικό και για την οποία φέρεται να πήρε χρήματα για να την παραδώσει με το κλειδί στο χέρι, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού ο ξάδελφος κλήθηκε να πληρώσει επιπλέον το ποσό των 55.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, όλα ξεκίνησαν με τη μήνυση που υπέβαλε ο ξάδελφός του 53χρονου ο οποίος έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια με την κατάθεση αγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2008 ο 53χρονος ανέλαβε την επίβλεψη της ανέγερσης και αποπεράτωσης της οικοδομής του ξαδέλφου του που διέμενε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στον Καναδά.

Είχε λοιπόν αναλάβει να καλύψει με τα χρήματα που θα του έστελνε ο ξάδελφο του, όλα τα έξοδα (πληρωμές συνεργείων, ΙΚΑ κ.α.) που θα προέκυπταν για την οικοδομή και την πλήρως ολοκλήρωσή της.

Ο ξάδελφος κατέβαλε συνολικά το ποσό των 280.700 ευρώ με τα οποία χρήματα τον είχε διαβεβαιώσει ο 53χρονος ότι είχε αποπερατωθεί πλήρως η οικοδομή του και δεν υφίστατο οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα σχετικά με αυτή.

Όμως ο ξάδελφος χρειάστηκε να καταβάλει το ποσό των 55.970 ευρώ, εκ των οποίων 11.033 ευρώ για εργατικές εισφορές προς το ΙΚΑ, 2.500 ευρώ για εργασίες ελαιοχρωματισμού, 4.000 ευρώ για υδραυλικές εργασίες, 13.436 ευρώ για την αγορά ειδών υγιεινής και 20.500 ευρώ για αγορά και τοποθέτηση συστήματος ψύξης – θέρμανσης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών