Οι ζημιές της πτώχευσης του Thomas Cook στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Οι ζημιές της πτώχευσης του Thomas Cook  στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Οι ζημιές της πτώχευσης του Thomas Cook στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 639 ΦΟΡΕΣ

Θα συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Οι ζημιές που άφησε πίσω της και στη Ρόδο η πτώχευση του Thomas Cook Αγγλίας και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τον περιορισμό τους, θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου καθώς είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της πρώτης τακτικής συνεδρίασης του Σώματος για τη νέα θητεία.

Συγκεκριμένα, το θέμα έρχεται ως εξής στο δημοτικό συμβούλιο: «Άμεσα μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πτώχευση της εταιρείας THOMAS COOK». Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης, από τις πρώτες ώρες που «έσκασε η βόμβα» ανέλαβε δράση από κοινού με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, ώστε αφενός να υπάρξει η λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία στους επισκέπτες μας με τον άλλοτε κραταιό ταξιδιωτικό οργανισμό και αφετέρου να περιοριστούν όσο γίνεται οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αναμένεται βεβαίως να γίνουν γνωστές οι παρεμβάσεις στις οποίες επιθυμεί να προβεί η νέα Δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, και μόνο ότι το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση και μάλιστα πρώτο καταδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή, όπως επίσης ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες της τοπικής αγοράς.

Επίσης, σ’ αυτή την πρώτη τακτική συνεδρίαση θα γίνει και ο ορισμός των μελών στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου.

Δηλαδή: Στον «Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας Ρόδου» (ΔΟΠ), το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, τη ΔΕΥΑΡ, την Εταιρεία του Δήμου «Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.», τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου «Δ.Ο.Π.Α.Ρ.», τη «ΔΕΣ ΡΟΔΑ», το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, την «Α.Μ.Κ.Ε.», τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου αλλά εκείνην της Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Επιτροπή Τιμητικών Διακρίσεων, την Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων και την Επιτροπή καλής εκτέλεσης υπηρεσιών για το έτος 2019 της Διεύθυνσης Προγραμματισμού.

Ακόμη, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνονται και τα παρακάτω θέματα:
Έκτακτη χρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών για την αντιμετώπιση δαπανών άμεσης συντήρησης και επισκευής.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τ. Καμπούρης)

-Έγκριση απόδοσης τέλους λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (αρ.πρωτ.2/50552/2019.
-Λήψη απόφασης για ορισμό Δημοτικού Ταμία, αρ.πρωτ.2/50129/2019.

-Έγκριση διαγραφής τιμολογίων (υποχρεώσεων-δεσμεύεων) διαφόρων δαπανών, λόγω α)παραγραφής, β)εξόφλησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και γ)ότι δεν συντρέχουν οι οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις (άρθρο 61,91 Ν.4270/2014 & άρθρο 4 Π.Δ.80/2016), αρ.πρωτ.2/50550/2019.
-Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και εσόδων, αρ.πρωτ.2/50651/2019.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Δράκος)

Έγκριση μελέτης περί καθορισμού θέσεων αποεπιβίβασης για τα Ε.Δ.Χ. – ταξί κατ εφαρμογή του άρθρου 17 του Ν. 4530/2018 (ΦΕΚ59Α/30-03-2018) και επικαιροποίηση θέσεων στάσης/στάθμευσης (πιάτσες ΤΑΞΙ) στο Βασικό Οδικό Δίκτυο της Πόλης της Ρόδου.
Έγκριση μελέτης «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης «RUN GREECE ΡΟΔΟΣ 2019».

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Ταρασλιάς)

- Έγκριση της αρ. 63/1019 Απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά «Πρόταση χωροθέτησης υπαίθριου εμπορίου κατά τη διάρκεια εμποροπανηγύρεων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Τοπική Κοινότητα Λαχανιάς».

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ν. Καραμαρίτης)

Έγκριση χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων μέχρι 50cc, αρ.πρωτ.4/46962/2019.

ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
(Εισηγητής: Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Σ. Καραταπάνης)

Έγκριση χορήγησης αδειών συμμετοχής στους δικαιούχους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρης «Υψώσεως Τιμίου Σταυρού» στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών από 13 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019.

ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
(Εισηγητής: Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Σ. Καραταπάνης)

21.1.Έγκριση χορήγησης αδειών συμμετοχής στους δικαιούχους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρης του Αγίου Λουκά Δ.Κ. Αφάντου 2019.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας