Ισόβια 18 φορές σε 49χρονο από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Ισόβια 18 φορές σε 49χρονο από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Ισόβια 18 φορές σε 49χρονο από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7448 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης 18 φορές (!), διατήρησε και στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 49χρονος Τούρκος που κατηγορείται για το ναυάγιο που προκλήθηκε κατά τη μεταφορά αλλοδαπών στα νησιά μας πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ καλύτερα τα πήγε ο 34χρονος Κούρδος συγκατηγορούμενός του ο οποίος κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο (όπως και πρωτόδικα), χωρίς ελαφρυντικό τον 49χρονο Τούρκο, και του διατήρησε την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μάλιστα 18 φορές (!), φυλάκιση 3 μηνών και το συνολικό χρηματικό πρόστιμο των 1.550.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 34χρονο Κούρδο από το Ιράκ συγκατηγορούμενο του, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στην ίδια με τον 49χρονο ποινή, το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 500.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, έξι μήνες φυλάκιση και 500 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης 100 έτη και 3 μήνες από τα οποία θα εκτίσει τα 20 χρόνια και συνολική χρηματική ποινή 1.350.500 ευρώ.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Καντιδενός και Μεταξία Ψουρόγιαννη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ναυάγιο είχε σημειωθεί στις έντεκα παρά δέκα το βράδυ στις 16 Οκτωβρίου 2015 στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της νησίδας «Καλόλιμνος» στην Κάλυμνο.

Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 18 πρόσφυγες εκ των οποίων έντεκα άνδρες, δύο γυναίκες και πέντε ανήλικα παιδιά, πιθανόν εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ανετράπη με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να βρεθούν στη θάλασσα.

Από την επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε από τα δύο πλωτά σκάφη που διαθέτει το Λιμεναρχείο Καλύμνου και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περισυνελέγησαν σώοι 11 άνδρες και οι δύο γυναίκες, ενώ τέσσερα παιδιά εκ των οποίων μία 16χρονη κοπέλα βρήκαν τραγικό θάνατο.

Επίσης αγνοούνται μία γυναίκα και ένα ανήλικο αγόρι.

Οι σοροί των αλλοδαπών που εντοπίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καλύμνου, ενώ οι διασωθέντες κατά την άφιξή τους στο λιμάνι της Καλύμνου συνελήφθησαν καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών