Στα «μαλακά» έπεσαν δύο τσαντάκηδες από τη Ρόδο

Στα «μαλακά» έπεσαν δύο τσαντάκηδες από τη Ρόδο

Στα «μαλακά» έπεσαν δύο τσαντάκηδες από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου δύο Ροδίτες ηλικίας 34 και 32 ετών αντίστοιχα οι οποίοι το καλοκαίρι του 2010 είχαν αναπτύξει πλούσια δράση στις … αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου και Κάνδιας Πολυχρόνη, έπαυσε εφ’ όρου λόγω παραγραφής την ποινική δίωξη για τις κλοπές και έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, τον 34χρονο για ληστεία κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και τον 32χρονο ως συνεργό σε ληστεία κατ’ εξακολούθηση (για δύο μόνο περιπτώσεις) και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 και δύο ετών αντίστοιχα τις οποίες ανέστειλε επί τριετία.

Ενώπιον του δικαστηρίου και οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών τις οποίες εκείνο το διάστημα έκαναν χρήση, ενώ ο 34χρονος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, δηλώνοντας στην απολογία του πως ο 32χρονος συγκατηγορούμενός του ουδεμία σχέση έχει την υπόθεση και πως όλα τα έκανε μόνος του.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα τον Απρίλιο του 2011 ο 34χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και ο 32χρονος σε κάθειρξη 6 ετών με τις εφέσεις τους να έχουν αναστέλλουσα δύναμη και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος πρωτόδικα απαλλάχθηκε από την κατηγορία.

Για την υπόθεση, όπως είχε γίνει γνωστό από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 34χρονου την ώρα που πεζός προσπάθησε ν’ αρπάξει μια τσάντα από γυναίκα που βάδιζε αμέριμνη.

Από την ανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης, στο χρονικό διάστημα από 13 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2010, με συνεργό τον 32χρονο, είχε διαπράξει συνολικά 11 αρπαγές τσαντών από γυναίκες που βάδιζαν στην περιοχή της Ρόδου, και άλλες 4 από την Ιαλυσό, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το ποσό των 770 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Το ένα εκ των κινητών μάλιστα, πωλήθηκε στον 33χρονο ημεδαπό κάτοικο Ρόδου, όπου και ανευρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Υπήρξαν επίσης και απόπειρες σε βάρος άλλων γυναικών που βάδιζαν αμέριμνες στην πόλη της Ρόδου, τις οποίες δεν μπόρεσαν να αρπάξουν την τσάντα, κατάφεραν όμως να τις τραυματίσουν ρίχνοντας τες στο έδαφος.

Τις τσάντες, τις απέρριπταν σε κάδους απορριμμάτων και τα υπόλοιπα αντικείμενα αξίας τα πωλούσαν ενώ με τα χρήματα που συγκέντρωναν αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου