Το μολύβι του μαθητή

Το μολύβι του μαθητή

Το μολύβι του μαθητή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς

Άξιος για Νόμπελ.

Υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μεγαλοστέλεχος εκ μεταγραφής.

Τεχνοκράτης περιοπής, με μεγάλο και βαθύ βιογραφικό, όμοιο με όλων των άλλων που κάλεσε ο Πρωθυπουργός και τους παραχώρησε κυβερνητικά αξιώματα.

Εν μία νυκτί, τετραγώνισε τον κύκλο ή μάλλον κύκλωσε το τετράγωνο.

Διάβασε, λέει, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας και έμεινε έκπληκτος γιατί ένα απλό μολύβι ενός μαθητή (αυτό που χρειάζεται ξύστρα για να ακονίσεις τη μύτη του) για τον μαθητή αν το αγοράσει από το οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο κοστίζει μισό ευρώ και αν το αγοράσει το Δημόσιο για τις ανάγκες του Σχολείου κοστίζει εβδομήντα (70) ευρώ.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το φαινόμενο, με τόσο πολύ μυαλό πώς να καταφέρει να σκεφτεί ότι όλες αυτές τις εξυπνάδες τις πρότειναν και τις επέβαλαν σε κάτι βλάκες πολιτικούς κάποιοι δικοί του συνάδελφοι.
Κάποιοι τεχνοκράτες της κακιάς ώρας που μοστράρουν διάφορα διπλώματα και παπλώματα και μονίμως βολεύονται σε κάποιες θέσεις με παχυλούς μισθούς και παχυλώτατες αντιμισθίες.

Κάτι τέτοιοι θα μας κυβερνήσουν τα επόμενα χρόνια γιατί αυτό είναι επιλογή όχι του κ. Μητσοτάκη αλλά των μεγάλων αφεντικών που για πολλά χρόνια τώρα κυβερνούν τη χώρα.

Όποιος πιστεύει ότι κυβερνούν οι Κυβερνήσεις που δήθεν επιλέγει ο Λαός όχι πλανώνται πλάνην οικτράν αλλά αποκλείονται και από την Ανάσταση των νεκρών της Δευτέρας Παρουσίας.

Πρωτοφανές και πρωτάκουστο, όλοι εν μια φωνή, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής τύφλωσης υμνούν και δοξάζουν την εξυπνάδα, την πολιτική επάρκεια, το ήθος, την επιμονή, τον σχεδιασμό, τις γνώσεις και το όραμα του κ. Μητσοτάκη για μια άλλη Ελλάδα, για μια Ελλάδα που δεν την είχαμε δεί ούτε στα πιο υπερφίαλα όνειρά μας.

Άμεσα, γρήγορα, με αποτελεσματικότητα πρωτόγνωρη για την Ελληνική Διοίκηση, λαμβάνονται μέτρα, παίρνονται αποφάσεις, λύνονται προβλήματα, μειώνεται ο καταραμένος ΕΝΦΙΑ, μειώνεται η φορολογία, ξεμπλοκάρουν οι μεγάλες επενδύσεις, «κάνουν κρα» όλοι μεγάλοι επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί οι κατ’ επάγγελμα δημοσιολογούντες εσχάτως κατέληξαν να είναι κακοί αγιογράφοι, αγιογραφούν έναν υπερπρωθυπυργό, αυτόν που ελέγχει τα πάντα, αυτόν που ξέρει τα πάντα, αυτόν που μπορεί και θέλει να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, σημερινά και μελλοντικά.

Είμαστε τελικά Λαός χαχόληδων, είχαμε μέσα στα πόδια μας ένα τέτοιο άνθρωπο και εμείς λόγω του ότι είμαστε συλλήβδην ανεγκέφαλοι τον αφήναμε τόσα χρόνια στα αζήτητα.

Καλά να πάθουμε, δεν φταίει κανείς άλλος εμείς φταίμε που μας βρήκαν τόσα δεινά και τόσες σκοτούρες.
Δεν φταίμε; σίγουρα και είμαστε υπεύθυνοι, ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα χρειαζόμασταν και εμείς δεν το δίναμε, ήρθε και αμέσως λύθηκαν τα προβλήματα της Δημοσιονομικής προσαρμογής, το χρέος, ο σφικτός εναγκαλισμός Τρόικας ή θεσμών.

Πάψαμε μόλις ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα να είμαστε το μαύρο πρόβατο του εσμού των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γίναμε ένα Κράτος περιζήτητο για επενδύσεις από όλους τους μεγάλους φιλεύσπλαχνους επενδυτές.

Όλους αυτούς που μάζεψε και έκανε Υπουργούς και υπεύθυνους ο κ. Πρωθυπουργός μια αποστολή έχουν, να δικαιολογήσουν και να βοηθήσουν στην πραγμάτωση της φιλευσπλαχνίας, να δημιουργήσουν εκείνο το πλαίσιο που θα μπορούν κάποιοι να κάνουν τις δουλειές τους.

Δεν υπάρχει κανένας νοήμων άνθρωπος που να μη θέλει να γίνονται επενδύσεις στη χώρα του, δεν υπάρχει κανένας που να μην επιζητά τη βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης.

Ποιος από όλους αυτούς τους διεθνούς κύρους τεχνοκράτες μπορεί να μας πει ότι με αυτή τη λογική και με αυτό το Πρόγραμμμα δίνουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και πιο άμεσα οι κάτοικοί της;

Ποιος θα μας πει πως το μολύβι του μαθητή δεν θα κοστίζει εβδομήντα ευρώ για το Δημόσιο, ποιος θα μας πει ότι ο πολίτης δεν θα χρειάζεται μήνες και μήνες να κάνει μια δουλειά, ποιος θα πει πότε θα λήξει η «Τραπεζοδικτατορία», ποιος θα μας γλιτώσει από την τυραννία της Δημόσιας Διοίκησης.

Κανένας, φίλε μου, και ειδικά αυτοί που ήρθαν τώρα. Ούτε οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι είχαν μια διαφορά: δεν ήταν τόσο ανάλγητοι και τόσο ξεδιάντροποι, αυτοί είναι επαγγελματίες και έχουν την απόλυτη στήριξη αυτών που εξυπηρετούν.

Τα λάθη πληρώνονται.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"