Έγινε δεκτό το αίτημα 32χρονης για αναστολή της ποινής

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 32χρονη από την Αθήνα,  η οποία μαζί με 33χρονη αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής έχει καταδικαστεί για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών και βρίσκεται στη φυλακή.

Με την αίτηση της αυτή,  η 32χρονη ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό, αίτημα που αποδέχτηκε το δικαστήριο χθες με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά τον  μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση αυτή εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου,  το οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τις κλοπές και 10 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας που βάραινε τις δύο κατηγορούμενες, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της απείθειας. Οι εφέσεις και για τις δύο δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Η σύλληψη των δύο γυναικών έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.
Οι ίδιες αφίχθησαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2016 αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν … δουλειά!
Συγκεκριμένα, η 33χρονη και η 32χρονη κατηγορούνται ότι μετέβησαν στην Ιαλυσό,  όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής στο οποίο απουσίασαν οι ένοικοι του, όμως δεν τα κατάφεραν,  καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο, εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή.
Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν,  καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά τη μετακίνηση τους, τους σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.
Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.
Απολογούμενες στην ανακρίτρια Ρόδου, οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί όλα όσα τους καταλογίζονται πλην της μίας κλοπή που έχουν διαπράξει.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενες.