Καλπάζει η απάτη μετά την κατάρρευση του Thomas Cook

Η κατάρρευση του Thomas Cook έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για απατεώνες,  οι οποίοι στοχεύοντας σε πελάτες του τουρ οπερέιτορ προσφέρουν επιστροφή χρημάτων σε όσους κοινοποιούν λεπτομέρεις από λογαριασμούς τραπέζης ή πιστωτικών καρτών τηλεφωνικά.

Οι απατεώνες προσποιούνται ότι τηλεφωνούν από τον Thomas Cook καλώντας τυχαία Βρετανούς καταναλωτές, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν αγοράσει πακέτα μέσω του τουρ οπερέιτορ, και δίνοντας υποσχέσεις για επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν για κράτηση διακοπών.

Ζητούν δε πληροφορίες,  όπως τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας καρτών. Καταναλωτές ειδοποιούν για την απάτη μέσω του twitter.

Ο όμιλος πρόληψης απάτης, Take Five, εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους καταναλωτές να αναζητούν επιστροφές χρημάτων μόνο μέσω των επίσημων καναλιών. Όπως επισημαίνει σε δημοσίευση στα social media, οι τράπεζες, ο οργανισμός ή η αστυνομία δεν θα τηλεφωνούσε ποτέ σε καταναλωτές για να ζητήσει πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών.

Οι πελάτες του Thomas Cook θα πρέπει να επικοινωνούν με την ΥΠΑ,  ώστε να διευθετούν την επιστροφή χρημάτων για τις διακοπές τους, ή με τον ασφαλιστή τους εάν είχαν κάλυψη σε περίπτωση πτώχευσης για τις αεροπορικές κρατήσεις, ή με την τράπεζα ή τον εκδότη πιστωτικών καρτών εάν πλήρωσαν με αυτό τον τρόπο.

Οι απατεώνες επίσης κατά την επικοινωνία τους με καταναλωτές, ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν ξενοδοχεία του εξωτερικού.

Πηγή: tornosnews.gr