Λειψοί, ο παράδεισος για τους Instagrammers!

Τον ιδανικό προορισμό βρήκαν στους Λειψούς, δεκάδες λάτρεις της φωτογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα ονειρικό φωτογραφικό τριήμερο γνωριμίας του εξωτικού νησιού που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λειψών, τη βραβευμένη με χάλκινο βραβείο στα Greek Tourism Awards 2019 κοινότητα Ελλήνων Instagrammers «Greek Instagrammers Events» και την εταιρεία Τουριστικού Marketing Remake.

Με τη στήριξη της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries, 32 ταλαντούχοι φωτογράφοι – μέλη της δημοφιλούς κοινότητας των Greek Instagramers Events, ταξίδεψαν στους Λειψούς με στόχο να απαθανατίσουν και να αναδείξουν με τις φωτογραφίες τους τις ξεχωριστές ομορφιές του νησιού.

Μέσα από τις δημοσιεύσεις τους στα Social Media, εικόνες των Λειψών θα προβάλλονται σε διάρκεια χρόνου, τόσο στο Ελληνικό, όσο και στο διεθνές κοινό.

Η ομάδα αποτελείτο από εθελοντές φωτογράφους που διατηρούν δημοφιλή προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εμπειρία σε αντίστοιχες δράσεις και πολλοί από αυτούς με αναγνωρισμένη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο της φωτογραφίας. Φωτογραφίες που προέκυψαν από αυτό το ξεχωριστό τριήμερο και αναρτώνται δημοσίως στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί κάποιος να τις βλέπει ακολουθώντας τα hashtags #VisitLipsi και #My_Lipsi.

Μετά από συστηματική προεργασία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Μπουράκη και με την προσωπική φροντίδα του Δημάρχου κ. Φώτη Μάγγου που ήταν παρών σε όλο το τριήμερο, καταρτίστηκε ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων και φιλοξενίας που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.

Οι περιηγήσεις στο γραφικό χωριό, οι διαδρομές στην ειδυλλιακή φύση, οι μοναδικές εξωτικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα χρώματα, η θαλάσσια εκδρομή στα γύρω νησιά, η επίσκεψη στο τυροκομείο και το οινοποιείο και η απόλαυση τοπικών εδεσμάτων συνέθεσαν μία αξέχαστη εμπειρία.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως οι εμπνευσμένοι συμμετέχοντες δεν έπαψαν να αναρτούν διαρκώς, νέες φωτογραφίες και βίντεο από τις εμπειρίες τους στο νησί,ε κφράζοντας τις ευχαριστίες τους στον Δήμο Λειψών για την υπέροχη φιλοξενία.

Αξίζει να αναφερθεί η άμεση ανταπόκριση και η σημαντική στήριξη της Blue Star Ferries για τη διασφάλιση της δωρεάν ακτοπλοϊκής μετακίνησης των συμμετεχόντων από τον Πειραιά στους Λειψούς και από τν Λέρο στον Πειραιά. Επιπλέον, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Α.Ν.Ε.Καλύμνου συνεισέφερε, χορηγώντας έκπτωση στη μεταφορά τους από τους Λειψούς στη Λέρο.

 


«Οι Λειψοί σαγηνεύουν τον ταξιδιώτη με την πρώτη ματιά, όπως άλλοτε μάγεψε τον Οδυσσέα στον ίδιο τόπο, η Θεά Καλυψώ. Είμαστε περήφανοι για τους 32 νέους φίλους που αποκτήσαμε και που θα βάλουν τα δυνατά τους να μετουσιώσουν τον πηγαίο ενθουσιασμό τους για τους Λειψούς σε εικόνες, αξιοποιώντας τα πανίσχυρα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους ευχαριστούμε όλους και τους περιμένουμε ξανά για μία νέα εμπειρία!», δήλωσε αναφορικά με τη στοχευμένη δράση ο κ. Μάγγος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απέδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους επικεφαλής της κοινότητας, Έλλη Αγιαννίδη και Γιώργο Βέργαδο για την άριστη συνεργασία, στα καταλύματα, Angela Studios Village, Anna Studios, Benigna Studios, Glaros Studios, Kalipso, Kalisti, Katerina Studios, Miramare, Nefeli Hotel, Paradisos Studios, Poseidon, Villakia Katerina για την πολύτιμη συμβολή τους με τη δωρεάν διάθεση δωματίων και στις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης.

Ο συνιδρυτής της φωτογραφικής κοινότητας Greek Instagramers Events, Γιώργος Βέργαδος δήλωσε: «Ανακαλύψαμε στους Λειψούς, έναν προορισμό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, με ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους, ένα στολίδι του Αιγαίου Πελάγους όπου διατηρούνται αναλλοίωτα τα υπέροχα χρώματα της χώρας μας. Τα μέλη της ομάδας μας βίωσαν μια αξέχαστη εμπειρία και οι φωτογραφικές τους μηχανές κατέγραψαν χιλιάδες εικόνες μέσα στο τριήμερο.

Φωτογραφίες τους αναρτώνται ήδη στα κοινωνικά δίκτυα και για αρκετά μεγάλο διάστημα θα προβάλλουν τους Λειψούς σε σημαντικά ευρύ κοινό. Επιπλέον, ένα αξιόλογο αρχείο εκατοντάδων φωτογραφιών θα προσφερθεί αφιλοκερδώς από την ομάδα μας και τους συμμετέχοντες στον Δήμο Λειψών, για να το αξιοποιήσει σε περαιτέρω ενέργειες τουριστικής προβολής του νησιού.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφικές δράσεις των Greek Instagrammers Events είναι εθελοντικές και δημιουργούν υπέροχες συνεργασίες μεταξύ πολιτών, κρατικών και ιδιωτικών φορέων, με κοινό στόχο τη διεθνή προβολή της χώρας μας, αξιοποιώντας τη δύναμη της εικόνας και τη δυναμική των κοινωνικών δικτύων.

Οι Λειψοί είναι ένας από τους προορισμούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της ομάδας μας, με τον Δήμο Λειψών, την εταιρεία Remake και τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού να συμβάλλουν ενεργά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του εγχειρήματος. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Λειψών κ. Μάγγο και τους κατοίκους του νησιού για την υπέροχη φιλοξενία και ευχόμαστε να επιστρέψουμε σύντομα στο νησί των Λειψών που τόσο αγαπήσαμε».