Οι Αυστριακοί Ολυμπιονίκες στα Αρχαία Ελληνικά στη Ρόδο

Οι Αυστριακοί Ολυμπιονίκες στα Αρχαία Ελληνικά στη Ρόδο

Οι Αυστριακοί Ολυμπιονίκες στα Αρχαία Ελληνικά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 348 ΦΟΡΕΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ρόδος υποδέχθηκε τους Αυστριακούς μαθητές και Ολυμπιονίκες στα Αρχαία Ελληνικά. Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Αυστριοελληνικό σύνδεσμο που φέτος συμπληρώνει δεκαετία από την ίδρυση του συνδέσμου.

Το πρόγραμμα διοργάνωσε και επιμελήθηκε το Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα με την πολύτιμη βοήθεια της ξεναγού κυρίας Μαρίτσας Μαντίκου.

Τους Αυστριακούς Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα από 7 κρατίδια της Αυστρίας υποδέχθηκε θερμά στο Δημαρχείο στην αίθουσα εθιμοτυπίας ο αντιδήμαρχος κύριος Ταρασλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική συνομιλία που είχε με τα παιδιά, τούς απέμεινε αναμνηστικά δώρα.

Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κύριο Κύριλλο ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά στην αίθουσα της Μητροπόλεως και συζήτησε εκτενώς μαζί τους.

Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με την επίσκεψη στην Περιφέρεια όπου ο αντιπεριφερειάρχης κος Σωτρίλλης Θωμάς διά του αντιπρύτανη καθηγητή κυρίου Συρόπουλου Σπυρίδωνος παρουσίασε την εντυπωσιακή ιστορία του νησιού και περιέγραψε την ιστορία της κατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου. Στα παιδιά εδόθη αναμνηστικό DVD με την ιστορία της Ρόδου από αρχαιοτάτων χρόνων.


Το ίδιο βράδυ, στις 14/9/19 παρετέθη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου προς τιμήν τους ένα κονσέρτο από τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Ορφέα Δέμη, που σπουδάζει μουσική στη Βιέννη με εξαιρετική επιτυχία. Η Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα δεν είναι μόνο λέξεις και άδεια σχήματα που κληροδότησε η Ελλάδα στη Δύση αλλά έννοιες και ιδέες που στο σύνολό τους συνιστούν μία ενιαία σύλληψη για τον άνθρωπο, τη φύση και το Θείο, στην οποία αναγνωρίζουμε τη σφραγίδα του Ελληνικού πνεύματος.

Το Ελληνικό πνεύμα και η ελληνικότητα λοιπόν αφορούν και αγγίζουν όλους τους ανθρώπους όπου γης και αξίζει να μελετώνται για να κάνουμε καλύτερο και σοφότερο το παρόν και το μέλλον του κόσμου, στον οποίο συγκατοικούμε. Η επίσκεψή σας αυτή τιμά τη χώρα μας, συμβάλλει ουσιαστικά στη σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας- Αυστρίας και προάγει τον πολιτισμό μας».

Κατά την παραμονή τους στο νησί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις αρχαιότητες του νησιού, τη Σύμη και τον Πανορμίτη από τον ξεναγό Karlheinz Hödelnoser. Τα παιδιά έγιναν δεκτά-όπως κάθε χρόνο-από το εκπαιδευτήριο «Ροδίων Παιδεία» όπου έκαναν συνδιδασκαλία με παιδιά της ομότυπης τάξης και συνδέθηκαν φιλικά αμέσως με αυτά. Οι Ρόδιοι μαθητές προσκάλεσαν το ίδιο απόγευμα τους Αυστριακούς μαθητές σε μια φιλική βραδιά με έναν περίπατο στην Παλιά Πόλη και υποσχέθηκαν να ξαναβρεθούν σύντομα.

Με δάκρυα στα μάτια και πολλές ευχαριστίες για την αξέχαστη εβδομάδα στο νησί μας, αποχαιρέτησαν την πρόξενο της Αυστρίας επί τιμή κυρία Μαίρη Μοσχή και υποσχέθηκαν να έρθουν ξανά μαζί με τις οικογένειές τους σύντομα στη φιλόξενη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά