Φιλανθρωπικό παζάρι χειροποίητων δημιουργιών στο Ίδρυμα Κολυμπίων

Για αύριο, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου απευθύνεται ανοικτό κάλεσμα προς όλους στο παζάρι χειροποίητων κατασκευών των τροφίμων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Παράρτημα ΑΜΕΑ Δωδεκανήσου, μια πρωτοβουλία της ομάδας "made by heART" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου.

Η ομάδα "made by heART", με εμπνεύστρια τη Σταυρούλα Σκόρδου και την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Νεκταρίας Δασακλή και της Σταματίας Στεργενάκη, δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό την υλοποίηση της δράσης "Δημιουργικοί Άνθρωποι με Ιδιαίτερες Δυνατότητες" στο πλαίσιο του σεμιναρίου "Προπόνηση Ηγεσίας" της ομάδας "Μεταμόρφωση" (metamorfosis.gr).

Η παραπάνω δράση στόχευσε στη δημιουργική απασχόληση των τροφίμων του ΚΚΠΠΝΑ - Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων Δωδ/σου που είχαν τη δυνατότητα και τη διάθεση να κατασκευάσουν μικρά έργα τέχνης με μεράκι και αγάπη, με την καθοδήγηση της ομάδας "made by heART".  

Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο συναντήσεων που διήρκησε 3 μήνες, δημιουργήθηκαν πάρα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα.

Η ομάδα σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), λειτουργώντας εθελοντικά και έχοντας σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται μέσα στο θεραπευτήριο, οργανώνει φιλανθρωπικό παζάρι στο χώρο του ιδρύματος στα Κολύμπια, φιλοδοξώντας να δοθεί στους τροφίμους μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης και στιγμές χαράς και ικανοποίησης για την έκθεση των έργων τους.

Στο παζάρι θα διατεθούν προς πώληση οι δημιουργίες των τροφίμων και της ομάδας “made by heART”, καθώς και έργα μελών του ΣΕΔ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων του ΚΚΠΠΝΑ (Ίδρυμα Κολυμπίων) σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 
από τις 11:00 μέχρι τις 16:00
Στον αύλειο χώρο και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στα Κολύμπια.