Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στην Κοινότητα Αφάντου

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στην Κοινότητα Αφάντου

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στην Κοινότητα Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1015 ΦΟΡΕΣ

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα αρμόδια συνεργεία στην Κοινότητα Αφάντου για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και τον καλλωπισμό του οικισμού, αλλά και για να προλάβουν τις πρώτες νεροποντές του χειμώνα.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες συνεργείο πραγματοποίησε απομάκρυνση αδρανών υλικών και καθαρισμό του χώρου πίσω από την πλατεία του χωριού (αλάνα δίπλα στην πρώην La notte).


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Μπακίρης ανέφερε τα εξής: «Ο μηχανισμός της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου προσπαθεί καθημερινά με το μικρό εργατικό δυναμικό και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει να δίνει μάχες για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον μεγάλο όγκο προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συνδημότες μας να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή και να μην την επιβαρύνουν, δυσχεραίνοντας το έργο των συνεργείων καθαριότητας, με το να τηρούν τους κανονισμούς καθαριότητας και να μην πετούν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα αδρανή υλικά (μπάζα κτλ) σε χώρους εντός και εκτός οικισμού και ειδικά δίπλα από κάδους στερεών αποβλήτων. Η καθαριότητα και υγιεινή της κοινότητάς μας είναι υπόθεση όλων μας».

Καθαρισμός των φρεατίων
Με αφορμή τις προβλέψεις για πιθανή επιδείνωση του καιρού, από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια των συναρμόδιων φορέων στην περιοχή για τον καθαρισμό των κεντρικών φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων στ’ Αφάντου, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σπανό και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα.

Επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε ποτάμια και ρέματα, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Τέλος, στην Κοινότητα Αφάντου προχωρούν στον σχεδιασμό και την οργάνωση ομάδας επιφυλακής για την Πολιτική Προστασία, με τον συντονισμό του εργατοτεχνικού προσωπικού, καθώς και των οδηγών και χειριστών μηχανημάτων έργου και τη συμμετοχή εθελοντών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες