Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στην Κοινότητα Αφάντου

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα αρμόδια συνεργεία στην Κοινότητα Αφάντου για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και τον καλλωπισμό του οικισμού, αλλά και για να προλάβουν τις πρώτες νεροποντές του χειμώνα.

 Ήδη τις προηγούμενες ημέρες έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. 

Πιο συγκεκριμένα, χθες συνεργείο πραγματοποίησε απομάκρυνση αδρανών υλικών και καθαρισμό του χώρου πίσω από την πλατεία του χωριού (αλάνα δίπλα στην πρώην La notte). 
 


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Μπακίρης ανέφερε τα εξής: «Ο μηχανισμός της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου προσπαθεί καθημερινά με το μικρό εργατικό δυναμικό και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει να δίνει μάχες για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον μεγάλο όγκο προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συνδημότες μας να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή και να μην την επιβαρύνουν, δυσχεραίνοντας το έργο των συνεργείων καθαριότητας, με το να τηρούν τους κανονισμούς καθαριότητας και να μην πετούν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα αδρανή υλικά (μπάζα κτλ) σε χώρους εντός και εκτός οικισμού και ειδικά δίπλα από κάδους στερεών αποβλήτων. Η καθαριότητα και υγιεινή της κοινότητάς μας είναι υπόθεση όλων μας».

Καθαρισμός των φρεατίων
 Με αφορμή τις προβλέψεις για πιθανή επιδείνωση του καιρού, από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια των συναρμόδιων φορέων στην περιοχή για τον καθαρισμό των κεντρικών φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων στ’ Αφάντου, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σπανό και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα. 

Επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε ποτάμια και ρέματα, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. 

Τέλος, στην Κοινότητα Αφάντου προχωρούν στον σχεδιασμό και την οργάνωση ομάδας επιφυλακής για την Πολιτική Προστασία, με τον συντονισμό του εργατοτεχνικού προσωπικού, καθώς και των οδηγών και χειριστών μηχανημάτων έργου και τη συμμετοχή εθελοντών.