Ο αστυνομικός σκύλος  εντόπισε δέμα με μισό κιλό χασίς

Δέμα που περιείχε περισσότερο από μισό κιλό ακατέργαστης κάνναβης πήγαν να παραλάβουν από εταιρεία ταχυμεταφορών δύο αδέλφια ηλικίας 27 και 24 ετών και συνελήφθησαν!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το πακέτο έφθασε στο νησί μας με εταιρεία ταχυμεταφορών και στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «SCHWARTZ».


Το ύποπτο δέμα τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης.
Έτσι προχθές το πρωί πήγαν στο κατάστημα ταχυμεταφορών τα δύο αδέλφια και αρχικά ο 27χρονος μπήκε μέσα και ενημερώθηκε ότι πράγματι το πακέτο βρίσκονταν εκεί. Βγαίνοντας να ενημερώσει τον 24χρονο αδελφό του που τον περίμενε στο αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την όλη διαδικασία.
Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε δύο πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 570 γραμμάριων.


Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ που κατείχαν οι συλληφθέντες, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας που βρέθηκε έπειτα από έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του 24χρονου.


Με τη δικογραφία για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.