Μεταθέσεις αστυνομικών έγιναν μόνο σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι αποφασίστηκαν έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών μόνο για Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ενώ οι ανάγκες της Δωδεκανήσου είναι τεράστιες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής: «Την 20ή Σεπτεμβρίου 2019 με τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων, προκλητικά αποφασίστηκε να μην ενισχυθεί καμία περιοχή της Ελλάδος (εκτός της Θεσσαλονίκης) με έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών. Στις 27-09-2019, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Κρήτης με απόσπαση πενήντα (50) αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου!!! 


Είναι απορίας άξιο, τι άλλαξε μέσα σε επτά ημέρες και κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση αυτή και μάλιστα με έξοδα δημοσίου. Το ανωτέρω ερώτημα μόνο ρητορικό μπορεί να είναι, γιατί απάντηση δεν πρόκειται να λάβουμε. 
Πλην όμως εμείς που έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα το κάνουμε και τώρα, προσπαθώντας να εξηγήσουμε τις εν λόγω αποφάσεις, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι.   


Η απόφαση του συμβουλίου μεταθέσεων της 20-9-2019, να μην ενισχυθεί καμία περιοχή της Χώρας με Αστυνομικούς, αποδεικνύει ότι έχουμε αφεθεί στη “μοναξιά μας”,  με δεδομένη την έξαρση του μεταναστευτικού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που αποδεδειγμένα δημιουργεί αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες δεν καλύφθηκαν.
Επίσης, εκτιμούμε, ότι η εν λόγω απόφαση ήρθε σε ευθεία σύγκρουση και με τη δημόσια δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού, ότι θα  ενισχυθούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης και ειδικότερα τα Τμήματα Τροχαίας του Β.Ο.Α.Κ. με 50 αστυνομικούς. 


Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τις κραυγές αγωνίας των Ενώσεών μας για την μη ενίσχυση τους,  η Φυσική και η Πολιτική μας ηγεσία μπορεί εύκολα να τις διαχειριστεί, δεν μπορεί όμως να ακυρώσει τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας και για τον λόγο αυτό σπεύδει να καλύψει αυτή την παράληψη στην απόφασή της, με αποσπάσεις αστυνομικών έστω και με έξοδα δημοσίου.

 
Όλα τα παραπάνω μας γενούν το εύλογο ερώτημα:
Από πού θα βρεθεί το χρηματικό ποσό των 1.100.000€ περίπου που απαιτείται για να μετακινηθούν αυτοί οι συνάδελφοι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όποτε και ίσως αντικατασταθούν με μόνιμες θέσεις κατά τις επόμενες τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις; 
Μήπως τελικά για όλα υπάρχουν λεφτά, εκτός από την αγορά νέου εξοπλισμού (κράνη, στολές, αλεξίσφαιρα κ.ά.) για τους αστυνομικούς, καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών στα περιπολικά -μοτ/τες, όπως και στα αστυνομικά κτήρια.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ανδρουλάκης Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
Βουρλούμης Γεώργιος».