Ρόδος: 58χρονη έκαιγε ξερά χόρτα και συνελήφθη για εμπρησμό

Η ενέργειά της να κάψει ξερά χόρτα που υπήρχαν στο χωράφι της έγινε η αιτία να συλληφθεί 58χρονη και σε βάρος της να κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο το απόγευμα όταν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για φωτιά στην περιοχή Ασγούρου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οχήματα και πυροσβέστες που κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά προτού πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς αυτή βρίσκονταν στα όρια του οικοπέδου της 58χρονης και δίπλα από ρέμα.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ανακριτού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέλαβαν την 58χρονη για εμπρησμό, καθώς ως γνωστόν απαγορεύεται η καύση ξερών χόρτων κ.ά. εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Για την 58χρονη θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της.

Υπενθυμίζεται πως η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαΐου και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο απαγορεύεται οποιοδήποτε φωτιά στην ύπαιθρο, σε κατοικημένες περιοχές ακόμη και σε ιδιόκτητους οικοπεδικούς χώρους!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η εμπειρία και τα συμβάντα έχουν δείξει ότι στο νησί της Ρόδου και στη Δωδεκάνησο γενικότερα, λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών -μεγάλες θερμοκρασίες, η συνήθως πιο γρήγορη παύση των βροχοπτώσεων, η παρατεταμένη ανομβρία τους θερινούς και φθινοπωρινούς μήνες, οι άνεμοι, το είδος των δασών (πευκοδάση) - θα πρέπει οι πολίτες να έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον κίνδυνο της πυρκαγιάς όταν ασχολούνται με τους καθαρισμούς των οικοπέδων τους και άλλες συναφείς ασχολίες και συνιστάται να σταματούν αυτού του είδους τις δραστηριότητες ένα μήνα πριν κι έως ένα μήνα μετά την αντιπυρική περίοδο.

Το νησί της Ρόδου έχει πληγεί από τις πυρκαγιές τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει σημαντικό τμήμα του φυσικού της περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, ενώ σημειώνεται πως οι παραβάτες διώκονται και ποινικά.