Στα 131,2 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στα 131,2 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στα 131,2 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 541 ΦΟΡΕΣ

Θέμα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έθεσε ο Π. Κουνάκης

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2020 που ανέρχεται σε 131.287.548 ευρώ.

Μάλιστα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου -Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» ψήφισε παρών καθώς εκτιμά ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού είναι άκρως πολιτικό ζήτημα και ευθύνη της περιφερειακής αρχής και για το λόγο αυτό θα τοποθετηθεί επί του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής Παναγιώτης Κουνάκης, περιφερειακός σύμβουλος της «Συμμαχίας» δήλωσε στη «Ροδιακή» ότι το ύψος του προϋπολογισμού δεν καλύπτει τις ανάγκες των νησιών της περιφέρειας και ότι η Περιφέρεια λόγω των καλών σχέσεων που έχει με την κυβέρνηση και σε συνεργασία με τους βουλευτές της περιοχής, αλλά και λόγω της στήριξης που έχει σε αρκετούς χώρους μπορεί να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα χρήματα για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Πάντως ο κ. Κουνάκης, υπογραμμίζει ότι τώρα είναι και η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί σοβαρά το θέμα της επιστροφής του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, καθώς το πλήγμα από την πτώχευση του Thomas Cook, είναι τεράστιο για την τοπική οικονομία και μία ελάφρυνση σε φορολογικό επίπεδο θα ήταν ουσιαστική.

Όπως υποστηρίζει, η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από την περιοχή μας και μάλιστα η περιφέρεια να μπει μπροστά στον αγώνα και για το λόγο αυτό η παράταξή του θα το φέρει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης