Κινητοποίηση στο Γεννάδι για τις  εφημερίες στο περιφερειακό ιατρείο

Την Κυριακή 29/09 πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων Νότιας Ρόδου στο Δημαρχείο Γενναδίου μετά από κάλεσμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, με θέμα την απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ να σταματήσει τις εφημερίες στο περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου από 01/09/2019.

Πλέον το περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου θα λειτουργεί μόνο Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00-14:00. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού η Νότια Ρόδος με 30000 κόσμο τη  σεζόν, με τρία σχολεία με 400 παιδιά και εκατοντάδες ηλικιωμένους, κάποιοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, μένει τελείως ακάλυπτη υγειονομικά, χωρίς 24ωρη δομή υγείας.  

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου αναφέρει τα εξής:  “Ουσιαστικά η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης  που αντικειμενικά οδηγεί στο κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υποβαθμίζουν συνειδητά τη δημόσια υγεία για να μπορούν  κάνουν χρυσές δουλειές οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, γνωρίζοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει η ζωή του.

Με βάση τα παραπάνω και μετά από πλούσια συζήτηση η συνέλευση κατοίκων αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Να ζητηθεί από το περιφερειακό συμβουλιο, το δημοτικό συμβούλιο , τα τοπικά συμβουλια των χωριών της Νότιας Ρόδου και άλλους μαζικους φορείς της περιοχής να συζητήσουν άμεσα το πρόβλημα και να ψηφίσουν τα αιτήματα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ όπως έκανε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στις 17/12/2018.

2. Να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση έξω από το ιατρείο Γενναδίου στις 15/10/2019 στις 18:00, ενώνοντας τις φωνές μας με τα άλλα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ που διεκδικούν τη συγκεκριμένη μέρα τα ίδια αιτήματα με εμάς, δηλαδή την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτκού προσωπικού και την στελέχωση μονάδων ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν να λειτουργούν όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία των νησιών μας 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο χωρίς ελλείψεις.
3. Παράσταση διαμαρτυρίας στη δοιήκηση του Νοσοκομείου Ρόδου την  01η/11/2019.  Νέα συνέλευση κατοίκων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κλείνοντας ενημερώνουμε πως στη συνέλευση παρεβρέθηκε ο κ. Μπαράκας Αθανάσιος από το ΜέΡΑ 25, όπου άκουσε τα προβλήματα και εξέθεσε τις απόψεις του κόμματός του. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνελεύσεις μας είναι ανοικτές σε οποιοδήποτε  κόμμα, παράταξη ή σωματείο επιθυμεί να έρθει και να τοποθετηθεί, όπως έκαναν φέτος σε προηγούμενες συνελέυσεις οι κύριοι Στράτος Καρίκης, Αντώνης Αποστολίδης και Θωμάς Σωτρίλλης”.