Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 17ο περπάτημα Ζωής και Ελπίδας στη Ρόδο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το τετραήμερο των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 17ου Περπατήματος Ζωής & Ελπίδας, του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ».

Mε αφορμή, λοιπόν, το κλείσιμο των εκδηλώσεων, ο σύλλογος “ΘΑΛΕΙΑ” εξέδωσε ανακοίνωση,  στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα: “Αφιερωμένο στα 100 χρόνια  από τη γενοκτονία των Ποντίων!
19 Μαΐου 1919 - 19 Μαΐου 2019

Έναν αιώνα μετά, μπορεί οι μνήμες για κάποιους να ξεθώριασαν, η ιστορία όμως έχει γράψει!
Δεκαεπτά χρόνια προσπάθειας, με ωραίους ανθρώπους!

Φέτος, η αγκαλιά μας μεγάλωσε!!! Η παρουσία και η συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα -ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.- παράρτημα Πάτρας, της προέδρου του παραρτήματος και των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο 17ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι, για κάποιους εύκολοι, για κάποιους άλλους πιο δύσκολοι.

Εμείς, περπατάμε ΜΑΖΙ στον ίδιο δρόμο ζωής όπου τα βήματα γίνονται αγκαλιές. Αγκαλιές Ελπίδας!
Με τη συμπαράσταση όλων, καταφέραμε και φέτος να συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση πασχόντων από χρόνια νοσήματα  και προβλήματα διαβίωσης!

Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.    
Τη στήριξη του Δήμου Ρόδου.

Την υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου και της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου.

Χάρη στην αγάπη, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό των χορηγών μας και  του Ροδιακού κοινού που και φέτος αγκάλιασε τη  διοργάνωσή μας, τόσο θερμά!!

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων, ξεκίνησε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα του κιόσκι μας στο πεζόδρομο ΑΚΤΑΙΟΝ, με τις μελωδίες του Γιάννη Παπαθεοδώρου.
 


Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση με θέμα τις αντοχές και τη διαχείριση του πόνου από την Δρ. Ίλια Θεοτοκά Κλινική Ψυχολόγο και Ψυχοθεραπεύτρια.

Η Δρ. Θεοτοκά έκανε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και Εξελικτική Ψυχολογία στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία. Η διδακτορική της διατριβή αφορούσε την κατάθλιψη των ενηλίκων.

Εργάστηκε αρχικά στη Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Υπηρεσία για το Παιδί και τον Έφηβο στην Λωζάννη Ελβετίας και στην Ελλάδα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαίτειο» για 6 χρόνια. Τα τελευταία 21 χρόνια εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ Νοσοκομείο.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 1997. Έχει διδάξει Ψυχολογία σε πολλά εκπαιδευτικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πάνω από 150 ελληνικά και ξένα συνέδρια, workshops και σεμινάρια. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο κιόσκι μας στο πεζόδρομο ΑΚΤΑΙΟΝ, το επιτελείο των ογδόντα (80) ατόμων του Μανώλη Λαουδίκου, μας χάρισε ένα φαντασμαγορικό σόου υψηλών προδιαγραφών.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:30, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη, πραγματοποιήθηκε το 17ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας.

Με πληθώρα συναισθημάτων που κατέκλυσαν τις ψυχές και τα σώματά μας, υπό τους ήχους των μελωδιών της ποντιακής λύρας και του χορευτικού συνόλου του Σύλλογο Ποντίων Ρόδου “Ο ΔΙΓΕΝΗΣ”.  

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η πρόεδρος Θάλεια Γεωργά απένειμε πλακέτα ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. παράρτημα Πάτρας στην πρόεδρο Ανδρομάχη Σαλαμαλίκη & στον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου “Ο ΔΙΓΕΝΗΣ” στον πρόεδρο Χρήστο Τοπκαρά.
 


Η εκκίνηση της διοργάνωσης δόθηκε με το τραγούδι που αγαπημένοι άνθρωποι είχαμε την τύχη να δημιουργήσουν για τον Σύλλογο «ΘΑΛΕΙΑ», σε στίχους της εκλεκτής φίλης Αναστασίας Κορινθίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Νεκτάριος,  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Υψηλάντης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας Θωμάς Σωτρίλλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε. Χρήστος Μπάρδος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού κια Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ Κυριάκος Κυριακούλης και οι Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Χρύσα Ουζουνίδου, Χριστίνα Παρίση και Κατερίνα Φραντζοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ” Φιλήμονας Νικολάου, ο γενικός αρχηγός του Γυμναστικού Συλλόγου Δωδεκάνησος - Μπάσκετ με αμαξίδιο Wheelchair BC Νείλος Χοσάδας, η πρόεδρος της “Ανάδοχης Αγκαλιάς” Κατερίνα Βορεινάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Σέβα Καταβενάκη, η πρόεδρος της “ΦΛΟΓΑ” Ρόδου Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο  TOULAY AIDENIZ και η πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ρόδου “Η ΡΟΥΜΕΛΗ” Ιωάννα Αλαμπάνου.

Η πρόεδρος, η οργανωτική επιτροπή και τα μέλη του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ», ευχαριστούν από καρδιάς, όλους όσοι με αυταπάρνηση, κέφι και αισιοδοξία, συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης του 17ου Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας”.