Δεύτερο φιλανθρωπικό παζάρι χειροποίητων δημιουργιών στη Ρόδο

Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης στα Κολύμπια στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου και η ομάδα “made by heART” διοργανώνουν το δεύτερο παζάρι  χειροποίητων δημιουργιών για την ενίσχυση του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων Δωδεκανήσου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο καφέ “Ωβέρνη” στην Παλιά Πόλη, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Η ομάδα "made by heART", με εμπνευστή τη Σταυρούλα Σκόρδου και την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Νεκταρίας Δασακλή και της Σταματίας Στεργενάκη, δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό την υλοποίηση της δράσης "Δημιουργικοί Άνθρωποι με Ιδιαίτερες Δυνατότητες" στο πλαίσιο του σεμιναρίου "Προπόνηση Ηγεσίας" της ομάδας "Μεταμόρφωση" (metamorfosis.gr).

Η παραπάνω δράση στόχευσε στη δημιουργική απασχόληση των τροφίμων του ΚΚΠΠΝΑ - Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων Δωδ/σου που είχαν τη δυνατότητα και τη διάθεση να κατασκευάσουν μικρά έργα τέχνης με μεράκι και αγάπη, με την καθοδήγηση της ομάδας "made by heART". Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο συναντήσεων που διήρκησε 3 μήνες, δημιουργήθηκαν πάρα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα.

Η ομάδα σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), λειτουργώντας εθελοντικά και έχοντας σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται μέσα στο θεραπευτήριο, οργάνωσε φιλανθρωπικό παζάρι στο χώρο του ιδρύματος στα Κολύμπια στις 28 Σεπτεμβρίου 2019, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και να αγοράσει έργα χειροτεχνίας των τροφίμων, χειροποίητα κοσμήματα της ομάδας “made by heART”, καθώς και έργα μελών του ΣΕΔ.

Οι τρόφιμοι είχαν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να αντλήσουν χαρά και ικανοποίηση από αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Η δράση θα ολοκληρωθεί με το δεύτερο μέρος του παζαριού, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Καφέ “Ωβέρνη”.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων του ΚΚΠΠΝΑ (Ίδρυμα Κολυμπίων) σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους του Ιδρύματος για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που μας παρείχαν στην υλοποίηση της δράσης: τον πρόεδρο Γιάννη Μαρίνο, τους διευθυντές Βασίλη Κυρίτση και Παναγιώτη Τσουρδιού, τις κοινωνικές λειτουργούς Μιχαλία Δημήτρα και Τσαμπίκα Νίκολα, τον συνοδό δραστηριοτήτων Γιώργο Δάτσικα, καθώς και τους τροφίμους που μας εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας, καταλήγοντας σ' αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. 

Η δράση αυτή θα ήταν αδύνατη χωρίς τους χορηγούς μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:
ArtBox, Υλικά χειροτεχνίας και διακοσμητικών κατασκευών, Δημ. Αναστασιάδη 28, Ρόδος
Nikolis Group, Υλικά για κοσμήματα και αξεσουάρ (nikolisgroup.com)
Fobizza, Υλικά για κοσμήματα (fobizza.com)

Καφέ Ωβέρνη, Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου, Παλιά Πόλη, Ρόδος (auvergnecafe.gr)
Moka Bakery, Ζαχαροπλαστείο - αρτοποιείο, Διαγοριδών 8, Ρόδος
ΒΑΠ Π. Κουγιός Α.Β.Ε.Ε., 9ο χλμ Λεωφόρου Ρόδου – Λίνδου, Τσαΐρι, Ρόδος
Τυπογραφείο ΤΕΧΝΗ, Αυστραλίας 32-34, Ρόδος”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της φιλανθρωπικής εκδήλωσης.