Εξειδίκευση πιστώσεων για δράσεις της περιφέρειας

Στην εξειδίκευση πιστώσεων για δαπάνες που αφορούν την υλοποίηση δράσεων κυρίως στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου προχώρησε μεταξύ άλλων η οικονομική επιτροπή στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία θα διατεθούν για τη συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, για διοργάνωση γιορτών και γεγονότων, καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων. 
Ειδικότερα ανά τμήμα οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν έχουν ως εξής: 

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- Έγκριση πίστωσης ποσού 12.152€ για την προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα κανάλια της αεροπορικής εταιρείας Aegean. (Newsletter σε 5 κύριες αγορές, Διαφημιστική προβολή σε ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας υπό μορφή header κατά τη διάρκεια του promo (AEGEAN site www.aegeanair.com), προβολή στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα εντός των αεροσκαφών (οθόνες) και στην ψηφιακή πλατφόρμα AEGEAN Stream και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Facebook global page).

- Έγκριση πίστωσης ποσού 22.208€  για την κατασκευή εκθεσιακού Περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικής επιφάνειας 176 τ.μ. για τη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην 35η Διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 8-10 Νοεμβρίου 2019.

- Έγκριση πίστωσης ποσού 22.096€ για την κατασκευή εκθεσιακού Περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικής επιφάνειας 160 τ.μ. για τη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην 6η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘’ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO’’ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 6-8 Δεκεμβρίου 2019.

-  Έγκριση πίστωσης ποσού 13.500€ για τη μίσθωση εκθεσιακoύ χώρου 40 τ.μ. για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή τουριστική έκθεση GRECKA PANORAMA & GREEK FOOD SHOW, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας 07-08 Δεκεμβρίου 2019.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
- Έγκριση πίστωσης ποσού 24.748€  για τη δράση «Διοργάνωση της ΠΝΑΙ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Young Chef Award 2019», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2019.

-  Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 1.847€ για τη δράση «Συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ με τον Δήμο Αστυπάλαιας της γαστρονομικής εκδήλωσης Αστυπαλίτικα Γκλεούδια 2019», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2019.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 5.580€ για τη δράση «Συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίπολης της 13ης Γιορτής Λουκουμάδων και Τηγανίτας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχίπολη στη 1 Δεκεμβρίου 2019 

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 24.354€ για τη δράση «Νότιο Αιγαίο – Προσβάσιμη Περιφέρεια». Στόχος είναι η δημιουργία των κατάλληλων εργαλείων για την αξιολόγηση και επιλογή των υφιστάμενων υποδομών με στόχο την προσβασιμότητα τους για ΑΜΕΑ.

Η πρόσβαση στα δημόσια κτήρια είναι δικαίωμα όλων και η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να δημιουργήσει τις συνθήκες ασφαλούς και ελεύθερης πρόσβασης χωρίς αποκλεισμούς σε όλα τα δημόσια κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες της. Σύμφωνα μάλιστα με κοινοτική οδηγία, από το 2020, κτίρια δημόσια και ιδιωτικά που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ θα θεωρούνται αυθαίρετα.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
-  Έγκριση πίστωσης ποσού 15.000€ που αφορά συνδιοργάνωση του τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου της 31ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Ρόδο από 24-10-2019 έως 4-11-2019.

Η εν λόγω δράση συνδράμει στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, κάθε Οκτώβρη διοργανώνει φεστιβάλ με 24 έως 28 παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, δίνοντας ζωή στο νησί που τη φιλοξενεί πέραν της τουριστικής περιόδου και ενισχύει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες. Οι συνδιοργανωτές θα αναλάβουν την προώθηση του φεστιβάλ και την πραγματοποίηση των παραστάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων.

- Έγκριση πίστωσης ποσού 5.580€ που αφορά συνδιοργάνωση του τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον σύλλογο Μικρασιατών Λέρου πολιτιστικής εκδήλωσης αφιερωμένης στην σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ρόδο από Οκτώβριο έως Νοέμβριο 2019.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη δράσεων υπερτοπικής σημασίας. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Λέρου, διοργανώνει συναυλία με το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ», στη Ρόδο, αφιερωμένη στη σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το μουσικό αφιέρωμα έχει τίτλο «Βυζαντινός Εσπερινός» και θα περιλαμβάνει τραγούδια των Απόστολου Καλδάρα, Δήμου Μούτση και άλλων συνθετών.

-  Έγκριση πίστωσης ποσού 4.960€ που αφορά διοργάνωση του τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την συνεργασία τοπικών συλλόγων πέντε θεατρικών παραστάσεων με τίτλο «ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΓΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΤΑ» σε πέντε χωριά της Ρόδου από Οκτώβριο έως Νοέμβριο 2019. Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της τοπική πολιτιστική κληρονομιάς.

Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Οι θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από το Ερασιτεχνικό Θέατρο Αρχαγγέλου, σε πέντε χωριά της Ρόδου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ψυχαγωγία των κατοίκων και παράλληλα στην ηθική στήριξη νέων ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο και ασχολούνται ερασιτεχνικά με αυτό.-

-  Έγκριση πίστωσης ποσού 2.529€ που αφορά συνδιοργάνωση του τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον πνευματικό όμιλο Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» μουσικής βραδιάς άρπας στο χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου στην Κω στις 15 Οκτωβρίου 2019.

Η εν λόγω δράση συνδράμει στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στα πλαίσια της δράσης ανάδειξης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά αρχαίας άρπας με τη συνοδεία γιαγλί ταμπούρ. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει απαγγελία δύο μύθων, ενώ θα παρεμβάλλονται μουσικές από την αρχαία Ελλάδα, ξεκινώντας από τον Επιτάφιο του Σείκιλου. Οι συνδιοργανωτές θα αναλάβουν την προώθηση της εκδήλωσης.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  Έγκριση πίστωσης ποσού 16.600€  για τη δράση «Διαφημιστική καταχώρηση για την προβολή της ΠΝΑΙ-Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, στον γαστρονομικό οδηγό Greek Gastronomy Guide».