Χωρίς αγώνες και διεκδικήσεις, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει για τη Ρόδο μας

• Καλά τα γράφει αναγνώστριά μας: Οργή και θυμός για το ότι απεβίωσε ένας συμπατριώτης μας  στη Νότια Ρόδο, αλλά όταν γίνονται κινητοποιήσεις που δεν λειτουργεί το ιατρείο στο Γεννάδι, πέντε με δέκα άνθρωποι συμμετέχουν.

• Από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά. Δεδομένους μας έχουν. Γιατί χωρίς αγώνες και διεκδικήσεις, από όλους μας, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει για τη Ρόδο μας. 

• Καθημερινό (θλιβερό και ανατριχιαστικό) φαινόμενο τα τροχαία ατυχήματα στο νησί μας, αλλά δυστυχώς κανείς (σχεδόν) δεν συγκινείται. Περιοριζόμαστε μόνο στο να καταγράφουμε τραυματίες και νεκρούς στην άσφαλτο και να γράφουμε σχόλια στο facebook.

• Γιατί αν είχαμε καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει με τον  «πόλεμο» της ασφάλτου που θερίζει καθημερινά ζωές και οικογένειες, τότε αλλιώς θα συμπεριφερόμασταν όλοι μας, κυρίως ως οδηγοί.

• Καλά τα επισημαίνει ο δημοσιογράφος και φίλος Γιώργος Ζαχαριάδης, για το ότι δεν διδασκόμαστε την τοπική μας ιστορία και δεν τιμούμε όπως θα έπρεπε τους ήρωές μας αλλά ποιος τον ακούει; Εκείνοι που θα έπρεπε να αναλάβουν πρωτοβουλίες περί άλλων τυρβάζουν..!

Ο (πολύ) κακός