Τάσος Σπανός: Το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους

Τάσος Σπανός: Το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους

Τάσος Σπανός: Το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 599 ΦΟΡΕΣ

Στην «επόμενη μέρα» μετά την κατάρρευση του Thomas Cook Αγγλίας εστίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός κατά την τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επί της εισήγησης που έφερε η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Ρόδο.


Ο κ. Σπανός υπερθεμάτισε για την εισήγηση, ωστόσο εξέφρασε τη θέση του γι’ αυτή την κρίση και τόνισε ότι όλοι μαζί, φορείς και εργαζόμενοι, θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.


Ο Αντιδήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας: «Παροικούμε την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουμε επί σειρά ετών τους κινδύνους του τουριστικού προϊόντος, που είναι το πιο ευαίσθητο, γνωρίζουμε επίσης ότι ο τουρισμός γεννήθηκε και ανδρώθηκε μέσα από χρεοκοπίες. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές. Σημασία έχει ποια είναι επόμενη μέρα, πως αντιδρούμε εμείς, τι κάνουμε προκειμένου από τη μια να αμβλύνουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και από την άλλη, βεβαίως, να ασχοληθούμε με την επόμενη μέρα».


Όσο για το ποια είναι η «επόμενη μέρα», συνέχισε ο κ. Σπανός: «Ποιοι είναι οι πυλώνες του τουρισμού; Οι πυλώνες του τουρισμού είναι οι tour-operator, είναι οι αεροπορικές εταιρίες, είναι οι ξενοδόχοι, είναι οι εργαζόμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση με τις αποφάσεις. Άρα, λοιπόν, όλοι πρέπει να πάρουμε μία απόφαση η οποία να μας δίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».


Στη συνέχεια, ο ίδιος, ο οποίος ασχολείται με τον τουριστικό κλάδο, τόνισε ότι μέσα στην ατυχία μας, μπορεί να είναι και «ευτύχημα» που έγινε η πτώχευση στο τέλος της σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εισπραχθεί κάποια χρήματα. «Για φανταστείτε αυτή η πτώχευση να γινόταν στις αρχές της σεζόν τι θα γινόταν. Τώρα ο χρόνος είναι αρκετός για να προετοιμαστούμε κατάλληλα», συμπλήρωσε.


Ο Αντιδήμαρχος συμφώνησε, βέβαια, με την εισήγηση της πλειοψηφίας και τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και αντίστοιχες εισηγήσεις της Περιφέρειας, επίσης να υπάρξει συνεργασία με όλους τους φορείς (σ.σ. ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΕΞΡ κτλ.) και βεβαίως να ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτάσεις των εργαζομένων. Και είπε, στη συνέχεια:
«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να στηριχθεί. Εάν το ερώτημα είναι εάν θα πρέπει να στηριχθούν οι ξενοδόχοι, η απάντηση είναι αβίαστα “ναι” γιατί βλέπετε ότι προχωράμε με μαθηματική ακρίβεια στον αφελληνισμό των ελληνικών ξενοδοχείων και φεύγουν από τα χέρια μας. Πρέπει να υπάρχουν ξενοδοχεία; Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν για να υπάρχουν και οι εργαζόμενοι. Όλοι μαζί μια ομάδα είμαστε για τον κοινό σκοπό». Και συμπλήρωσε ακόμη:


«Η ίδια η αγορά και η ίδια η ζωή θα δώσει και τη λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε τις ενέργειες που είπαμε. Υπάρχουν ισχυροί παίκτες στην τουριστική βιομηχανία και αρκετοί οι οποίοι θα αναλάβουν ένα μεγάλο βάρος. Το μεγάλο θέμα είναι τα αεροπλάνα που θα δρομολογηθούν. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να βρούμε ένα μίνιμουμ συνεννόησης με όλους τους φορείς τα αεροπλάνα τα οποία θα δρομολογηθούν να δρομολογηθούν προς τη Ρόδο, την Κω, προς την Ελλάδα. Διότι σημαντικός παίκτης είναι κάποιος στο τουριστικό στερέωμα όταν και εφόσον έχει στο πρόγραμμά του υπερατλαντικές πτήσεις».


Ο κ. Σπανός είπε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει και τους εργαζόμενους και εξήγησε ότι ελαφρύνσεις που γίνονται στα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα κτλ. στο τέλος θα προβούν προς όφελος και των εργαζομένων διότι ελαφρύνεται η επιχείρηση και μπορεί αυτά τα χρήματα να τα διαθέσει για να πληρώσει τις εισφορές των εργαζομένων ώστε να πάρουν την ανεργία τους.


«Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνέχιση ενός ισχυρού πυλώνα, που είναι ο ξενοδοχειακός και βεβαίως με τους εργαζόμενους», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας