Σύσκεψη με τους κοινοτάρχες των Πεταλούδων είχαν Χρήστος Ευστρατίου και Τάσος Σπανός

Σύσκεψη με τους κοινοτάρχες των Πεταλούδων είχαν Χρήστος Ευστρατίου και Τάσος Σπανός

Σύσκεψη με τους κοινοτάρχες των Πεταλούδων είχαν Χρήστος Ευστρατίου και Τάσος Σπανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 410 ΦΟΡΕΣ

Την περασμένη Παρασκευή το πρωί, στο Δημαρχείο Κρεμαστής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την πολιτική προστασία.

Μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός, ο Πρόεδρος της κοινότητας Κρεμαστής Μιχαήλ Δράκος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Παραδεισίου Σταυριανός Βασίλειος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Θεολόγου Σταυριάς Γεώργιος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μαριτσών Παπαδημήτρης Γεώργιος, η Πρόεδρος κοινότητας Παστίδας Ρένα Αυγενικού, ο Πρόεδρος της κοινότητας Δαματριάς Σαρούκος Ιωάννης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωπος του ανάδοχου εργολάβου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τόσο για τον σωστό σχεδιασμό στις επιμέρους κοινότητες όσο και για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα και τους όρους της εργολαβίας. Ο Αντιδήμαρχος και οι Πρόεδροι ανέλυσαν και εξειδίκευσαν τους ποταμούς και τα ρέματα που πρέπει να καθαριστούν στην καθεμιά κοινότητα ξεχωριστά.

Αποφασίστηκε η άμεση εγκατάσταση του εργολάβου προκειμένου να εκτελεστεί το αντικείμενο της εργολαβίας, αρχής γενομένης από την κοινότητα Παστίδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολούθησε συνεδρίαση του Αντιδημάρχου με τους Πρόεδρους των κοινοτήτων.

Εξετάστηκαν προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα και την καθημερινότητα.

Ο κ. Αντιδήμαρχος ανέλυσε τον νέο τρόπο συντονισμού και συνεργασίας του γραφείου καθημερινότητας με τους Πρόεδρους των κοινοτήτων, γνωρίζοντας τους ότι ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί στην Κρεμαστή συντονιστικό όργανο καθημερινότητας με επικεφαλής υπάλληλο στον οποίο θα αναφέρονται όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας – καθαριότητας από όλες τις κοινότητες, και στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται απευθείας και οι δημότες.

Στη συνέχεια θα συντάσσεται σε συνεργασία με τους προϊσταμένους και τη γραμματεία, ημερήσιο πρόγραμμα για την άμεση διεκπεραίωση τους, διαβιβάζοντας τα στο επιχειρησιακό σκέλος του συντονιστικού οργάνου.

Τέλος έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα αναπτυξιακά έργα που έχει σχεδιάσει η κάθε κοινότητα ξεχωριστά, τα οποία τέθηκαν υπόψιν του κ. Αντιδημάρχου με σκοπό την ενημέρωση του.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί