Μ. Μαραβέλιας: Ενήργησα με γνώμονα την προστασία της «Ρόδων Α.Ε.»

Μ. Μαραβέλιας: Ενήργησα με γνώμονα την προστασία της «Ρόδων Α.Ε.»

Μ. Μαραβέλιας: Ενήργησα με γνώμονα την προστασία της «Ρόδων Α.Ε.»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1724 ΦΟΡΕΣ

Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής

Ο εκκαθαριστής της «Ρόδων Α.Ε.»-και μέχρι στιγμής όχι πρώην, όπως τονίζει-Μάριος Μαραβέλιας, «σπάει τη σιωπή του» μετά από αρκετά χρόνια, και μετά βεβαίως από τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τη νέα θητεία, δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια ενήργησε με γνώμονα την προστασία της Εταιρίας καθώς και ότι θίγεται βαθύτατα από τις τελευταίες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που αφορούν στον ίδιο.

Σε δήλωσή του στη «Ρ», ο κ. Μαραβέλιας, καταρχήν αφήνει να φανεί η πικρία του για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και αφορούν στον ίδιο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος τον οποίο ο ίδιος έχει ζητήσει ενώ επισημαίνει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έβγαινε να απαντήσει γιατί ήθελε να προστατεύσει την Εταιρία.

Ο κ. Μαραβέλιας υπογράφει τη δήλωσή του ως «ο εκκαθαριστής» της Εταιρίας και όχι πρώην εκκαθαριστής, παρά την απόφαση που έλαβε το δ.σ. για την αντικατάστασή του. Όπως εξηγεί, για να αντικατασταθεί ο εκκαθαριστής θα πρέπει να συγκληθεί η γενική συνέλευση της «Ρόδων Α.Ε.» η οποία τον αντικαθιστά, στη συνέχεια να του κοινοποιήσουν την απόφαση της γ.σ., να τη δημοσιεύσουν στο ΓΕΜΗ και κατόπιν να οριστεί χρόνος και τόπος παράδοσης και παραλαβής.

Σημειώνει, ακόμη, ότι η «Ρόδων Α.Ε.» απαρτίζεται κατά 97% από το δ.σ. και κατά 3% από τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Μάλιστα, εκφράζει και τη διάθεσή του να βοηθήσει τους νέους εκκαθαριστές που όρισε το δ.σ. και τη διαδικασία εκκαθάρισης της Εταιρίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μαραβέλια, η οποία έχει θέμα «ενημέρωση πεπραγμένων»:
«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που αναρτώνται σε διαδικτυακές ιστοσελίδες, των οποίων το περιεχόμενο τυγχάνει παντελώς έωλο τόσο ουσιαστικά όσο και νομικά καθώς και με ενέργειες μη συνετές που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή και οι οποίες με θίγουν βαρύτατα τόσο ως άνθρωπο όσο και ως δικηγόρο, δηλώνω τα παρακάτω:

Οι ανωτέρω ενέργειες τυγχάνουν παντελώς, βεβιασμένες και παράτυπες, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα γύρω από το όνομα μου, προσβάλλοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο βάναυσα την τιμή και την υπόληψη μου.

Με την παρούσα θα επιδιώξω να είμαι απολύτως κατανοητός, μην αφήνοντας οποιαδήποτε σκιά να αιωρείται και να γίνει η υπάρχουσα κατάσταση αντιληπτή από όλους ακόμη και από αυτούς που προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται το αυτονόητο για προφανείς λόγους.

Δυστυχώς η μέχρι σήμερα ευγενής στάση μου θεωρήθηκε ως αδυναμία, την οποία πολλοί, χωρίς κανέναν δισταγμό εκμεταλλεύονται ακολουθώντας μια άνευ προηγουμένου παρελκυστική τακτική, δίχως ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας αλλά με απίστευτο λαϊκισμό.

Είναι δεδομένο ότι σέβομαι απόλυτα την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου περί αντικατάστασης μου από την ως είρηται θέση μου.

Ωστόσο, τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα με διάφορα δημοσιεύματα και διαδικασίες τις οποίες ακολουθεί η Δημοτική Αρχή εν γνώση της νομικής της υπηρεσίας και οι οποίες τυγχάνουν στο σύνολο τους παράτυπες, αναφορικά με την διαδικασία αντικατάστασης μου, με κάνει πλέον να προβληματίζομαι για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν τα ανωτέρω.

Ο προβληματισμός αυτός ενισχύεται και από το γεγονός ότι ουδέποτε κλήθηκα από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να δώσω εξηγήσεις ή οποιαδήποτε διευκρίνηση ή στοιχεία για τα πεπραγμένα της υπό εκκαθάριση εταιρείας αλλά αντ’ αυτού ενημερώθηκα για την αντικατάσταση μου τυχαία από τον Τύπο. Επίσης οι όποιες προσπάθειες μου να ενημερώσω την Δημοτική Αρχή για την πορεία της εκκαθάρισης απέβησαν άκαρπες.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι ουδεμία αναφορά γίνεται για το πώς μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση όπως η ΡΟΔΩΝ ΑΕ, με τόσα έσοδα που εισέπραττε από τα ακίνητα που της είχαν παραχωρηθεί από τον Δήμο Ρόδου τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να γίνει ζημιογόνα με αποτέλεσμα να τεθεί σε υποχρεωτική εκ του νόμου εκκαθάριση, αφήνοντας τεράστια οφειλόμενα ποσά σε εργαζόμενους, προμηθευτές, τράπεζες, ΙΚΑ και ΔΟΥ.

Επιπλέον, καμία αναφορά δεν γίνεται στην τεράστια μείωση των ανωτέρω οφειλών, η οποία συντελέστηκε με δικές μου αποκλειστικά ενέργειες.

Μαθήματα ηθικής και τιμιότητας δεν πρόκειται να δεχτώ από κανέναν. Εγώ ήμουν άλλωστε αυτός που εισηγήθηκε στην Γενική Συνέλευση της 10ης Απριλίου 2019 να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές για τα πεπραγμένα μου, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη.

Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, επικράτησε η λογική της διαφύλαξης των εσόδων και της διασφάλισης των εταιρικών και όχι η λογική της εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων.

Σας παραθέτω παρακάτω αναλυτική απεικόνιση όλων των ταμειακών συναλλαγών της ΑΔΞΤΕΕ ΡΟΔΟΥ Α.Ε. για την περίοδο από την επίσημη έναρξη της εκκαθάρισης 06/04/2011 μέχρι και 04/10/2019.
Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Με εκτίμηση

Ο εκκαθαριστής Μάριος Στ. Μαραβέλιας»

Τα νούμερα
Ο κ. Μαραβέλιας παραθέτει ακόμη, αναλυτικά, όλα τα οικονομικά στοιχεία της διαχείρισης που έκανε ως εκκαθαριστής από τις 6 Απριλίου του 2011 έως και τις 4 Οκτωβρίου του 2019 και τονίζει ότι έχουν δημοσιευθεί όλοι οι ισολογισμοί.

Ένα στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το ποσοστό εισπραξιμότητας των μισθωμάτων έχει φθάσει στο εντυπωσιακό 93%.

Ακόμη, στην εφορία έχουν καταβληθεί 2.161.297,58 ευρώ και απομένουν ακόμη οφειλές 1,696.883,44 ευρώ στα οποία όμως προστίθενται συνεχώς πρόστιμα και προσαυξήσεις από αρκετά χρόνια πριν. Σημειώνεται ότι οι οφειλές έχουν υποβληθεί σε δύο ρυθμίσεις, και στις 120 δόσεις αλλά και στις 48.

Ακόμη, το υπόλοιπο των οφειλών της Εταιρίας, με επιταγές ή και χωρίς επιταγές, σε προμηθευτές ανέρχεται στα 938.815,15 ευρώ. Δηλαδή, «χονδρικά» η Εταιρία οφείλει λίγο πάνω από 2 εκατ. 600 χιλιάδες ευρώ σε εφορία και προμηθευτές και εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια από μισθώματα, κατά μέσο όρο, λίγο πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Το πρακτικό απεικόνισης ταμειακών συναλλαγών στις 4/10/2019:

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο