Αποκαθίσταται η ομαλότητα στη λειτουργία του Thomas Cook Σκανδιναβίας

Αποκαθίσταται η ομαλότητα στη λειτουργία του Thomas Cook Σκανδιναβίας

Αποκαθίσταται η ομαλότητα στη λειτουργία του Thomas Cook Σκανδιναβίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Εξελίσσεται ομαλά η κατάσταση με τον Thomas Cook Σκανδιναβίας, υποστηρίζει σε επιστολή του ο δικηγόρος κ. Νικόλας Παπαϊωάννου, που αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«To Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ξενοδοχείο Semiramis με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην τουριστική αγορά της Ρόδου, μετά την πτώχευση του Τουριστικού Οργανισμού THOMAS COOK, με συμμετοχή πέραν των ενδιαφερομένων ξενοδόχων, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Ταρασλιά ως εκπρόσωπο του Δήμου Ροδίων, τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργο Ματσίγκο, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλη Μαρκόπουλο, ενώ σε ανοικτή γραμμή κατά την συζήτηση ήταν και εκπρόσωπος του ανωτέρω Πρακτορείου.

Δεδομένου ότι καθυστερήσεις λήγων ημερών υπάρχουν σε όλους ανεξαιρέτως τους TOUR OPERATORS κατά την καταβολή προγραμματισμένων δόσεων και πληρωμών και αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, συμφωνήθηκε να επιδειχθεί ψυχραιμία από όλους τους εμπλεκομένους, τα ξενοδοχεία να δεχθούν τις τελευταίες αφίξεις του καλοκαιριού και να μην ληφθεί κανένα μέτρο το οποίο ενδεχομένως θα είχε επιπτώσεις στην τουριστική μας αγορά και στην εικόνα του νησιού μας.

Πράγματι η Σκανδιναβία αποτελεί την πλέον παραδοσιακή αγορά της Ρόδου, με πελάτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης αλλά και τουριστικής παιδείας, πολλοί εκ των οποίων επισκέπτονται το νησί μας ανελλιπώς.
Το συγκεκριμένο δε γραφείο είναι από τα πλέον υγιή και κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τα ομότιτλα του της Αγγλίας και Γερμανίας, με έντονη παρουσία στον νομό μας από την δεκαετία των 60.

Κατά συνέπεια η απόλυτη στήριξη μας τόσο στο THOMAS COOK NORTH EUROPE όσον και στους Σκανδιναβούς επισκέπτες του νησιού μας –παρά την όποια ανασφάλεια δημιουργήθηκε από την πτώχευση της THOMAS COOK UK & THOMAS COOK AG-, κρίθηκε επιβεβλημένη και σε πλήρη ταύτιση με το υψηλό πνεύμα φιλοξενίας που ανέκαθεν επιδεικνύαμε ως Ροδίτες.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι καταβολές έχουν ξεκινήσει μεταξύ άλλων στα Χανιά και την Ρόδο και το πρακτορείο πιστεύει ότι διαδικασία εξόφλησης θα έχει ολοκληρωθεί προ της ορισθείσας ημερομηνίας 31/10/19 , οπότε και η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.

Το γεγονός ότι το πτητικό πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά, η ανυπαρξία ακυρώσεων των κρατήσεων, όπως και η πραγματοποίηση προκρατήσεων για το χειμερινό πρόγραμμα 2019-2020 αλλά και του θερινού του 2020-που μας ενδιαφέρει πρώτιστα-οι οποίες γίνονται κανονικά, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σύντομα τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν θα αποτελούν παρελθόν.

Με τιμή,
Νικόλας Παπαϊωάννου
Δικηγόρος-Ρόδος»

Οι αξιώσεις των πιστωτών μπορεί να φτάσουν τα 10 δισ. λίρες
Τα 10 δισ. λίρες μπορεί να φτάσουν οι αξιώσεις των πιστωτών του Thomas Cook, όπως προειδοποιήθηκε η διοίκηση του οργανισμού πριν την πτώχευση.
Σε εμπιστευτικό έγγραφο που προετοιμάστηκε ημέρες πριν την πτώχευση, περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τις συνέπειες της κατάρρευσης του οργανισμού στον ταξιδιωτικό κλάδο, στις οποίες είναι και τεράστια χρέη προς τους ξενοδόχους, τους μεσάζοντες και άλλους παρόχους.

Όπως μεταδίδει η Daily Telegraph η οποία επικαλείται το έγγραφο, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών δεν πρέπει να περιμένουν αποζημίωση μεγαλύτερη από 3,4p για κάθε λίρα οφειλής προς αυτούς.
To brand του Thomas Cook είχε αξία μόλις 1,3 εκατ. λίρες, όπως αποκαλύπτει το έγγραφο που συνέταξαν οι σύμβουλοι AlixPartners, οι οποίοι τώρα πλέον διαχειρίζονται την εκκαθάριση της εταιρείας μαζί με την KPMG.

Η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν προσφέρει 830 εκατ. ευρώ σε δανεισμό και προγράμματα διάσωσης για να στηρίξουν θυγατρικές της Thomas Cook και να προστατευθούν από τις συνέπειες της πτώχευσης.
Επιπλέον, το Ην. Βασίλειο δαπάνησε 160 εκατ. Λίρες για τον επαναπατρισμό των πελατών του τουρ οπερέιτορ καθώς και για αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Εκτός από το ρευστό, τα περιουσιακά στοιχεία του τουρ οπερέιτορ ανέρχονταν μόλις σε 59 εκατ. λίρες, για μια εταιρία που είχε αξία στο Χρηματιστήριο άνω τνω 2 δισ. λιρών πριν 18 μήνες...
Η πώληση των αεροπορικών slot απογείωσης και προσγείωσης θεωρείται πιθανό ότι θα είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, σύμφωνα με το έγγραφο, ενώ τα slot έξω από το Ην. Βασίλειο θεωρούνται άνευ αξίας.
Η Thomas Cook διέθετε 200 slot στο αεροδρόμιο του Γκάτουικ και 350 στο Μάντσεστερ.
Ενδιαφέρον για αυτά έχουν εκφράσει η Air France KLM, η International Airlines Group, η EasyJet και η Virgin Atlantic.

Άνοιξαν χθες οι αιτήσεις για αποζημιώσεις
Η βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ενεργοποίησε χθες τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης επιστροφής χρημάτων για τους πελάτες που επλήγησαν από την πτώχευση του Thomas Cook.
Το έντυπο συμπληρώνεται αποκλειστικά στον ιστότοπο Thomas Cook του CAA του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι επιστροφές χρημάτων αφορούν περισσότερες από 360.000 κρατήσεις για διακοπές με τον Thomas Cook, που έχουν ασφάλιση ATOL, καλύπτοντας ταξίδια 800.000 ατόμων.

Οι πελάτες που προστατεύονται από την ATOL και βρίσκονταν στο εξωτερικό μετά την πτώχευση μπορούν επίσης να διεκδικήσουν το κόστος αντικατάστασης τμημάτων του ταξιδιού ή για καθυστερήσεις πτήσεων.
Όπως αναφέρει η CAA, στόχος είναι η πληρωμή να γίνει εντός 60 ημερών από την παραλαβή της αίτησης, εφόσον, βεβαίως, η αίτηση διαπιστωθεί ότι είναι έγκυρη.

Όπως και το πρόγραμμα επαναπατρσμού, έτσι και οι αποζημιώσεις ATOL θα είναι το μεγαλύτερο ανάλογο πρόγραμμα που έχει ποτέ κληθεί να υλοποιησει η CAA.
H βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας υπενθυμίζει στους πελάτες του Thomas Cook να επισκεφτούν για περισσότερες πληροφορίες την ειδική ιστοσελίδα Thomas Cook has ceased trading.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών
Ολοκληρώθηκε χθες το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου ο επαναπατρισμός περισσότερων από 140.000 Βρετανών τουριστών που ήταν στο εξωτερικό μετά την πτώχευση του Thomas Cook.
Η τελευατία πτήση έφτασε από το Ορλάντο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στις 08:35 με 392 επιβάτες.

Το μεγαλύτερο σχέδιο επαναπατρισμού σε εποχή ειρήνης με τίτλο "Operation Matterhorn" ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019. Χρησιμοποιήθηκαν 150 αεροσκάφη από 50 συνεργαζόμενες εταιρείες.
Αξιοσημείωτο ότι το 94% των Βρετανών τουριστών επέστρεψε στην ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένη η πτήση του Thomas Cook.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη