Καταδικάστηκαν οι γονείς από τη Λέρο για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών παιδιών τους

Καταδικάστηκαν οι γονείς από τη Λέρο για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών παιδιών τους

Καταδικάστηκαν οι γονείς από τη Λέρο για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών παιδιών τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 710 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου οι δύο γονείς που κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών τους, στη Λέρο!

Το δικαστήριο μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 53χρονο πατέρα και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών, ενώ στην 46χρονη μητέρα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών.

Οι εφέσεις και για τους δύο καταδικασθέντες δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επέστρεψαν στη φυλακή.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος και Μανώλης Αναστασάκης.

Η υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σοκ και φρίκη στο πανελλήνιο άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έκανε συγγενικό πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα οι δύο γονείς να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια.

Μετά από κάποιες ώρες προανάκρισης ο 53χρονος φέρεται όχι μόνο να παραδέχτηκε τις αισχρές και αδιανόητες πράξεις που έκανε στα παιδιά του αλλά και να τις περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 53χρονος και η σύζυγός του φέρονται να διέπραξαν όλα τα παραπάνω αδικήματα (και σεξουαλικά), το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και το τέλος Μαΐου 2018 οπότε και έγιναν όλα γνωστά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις τους γίνονταν στην ανήλικη κόρη τους (γεν. στις 17.10.2004) και στον ανήλικο γιο τους (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο γιο του, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Ο μεγαλύτερος γιος, δεν άντεξε την κακοποίηση και είχε φύγει από το σπίτι, ενώ το μικρότερο αγόρι όσο και η αδελφή του είχαν νοσηλευθεί το 2017 στο νοσοκομείο «Παίδων» με εισαγγελική εντολή.

Παράλληλα την ίδια χρονιά είχαν γίνει δύο καταγγελίες και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, γεγονότα που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ενημέρωση όχι όμως και η αναμενόμενη ευαισθητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους