Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Σεργίου και Βάκχου

Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του πρόσφατα ανακαινισθέντος Κοιμητηριακού ιερού Ναού των Αγίων Μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου (Κοιμητήριο Ιαλυσού).

Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου και συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος. Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Ισιδώρου του εν Βαλή της Κρήτης και Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των Οσιομαρτύρων Πατέρων της Λαύρας του Οσίου Θεοδοσίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς τον Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, καθώς επίσης και προς τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, επαίνεσε του ευσεβείς δωρητές και εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους να συντελεστεί μέσα σε τόσο μικρό διάστημα το έργο της ανακαινίσεως και διακοσμήσεως του ιερού Κοιμητηριακού Ναού της Ενορίας τους.