Κάλυψη διδακτικών κενών  στις σχολικές μονάδες της Κάσου

Μετά από ενάμισι σχεδόν μήνα που άρχισε η σχολική χρονιά, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό παραμένουν τα ίδια στο νησί της Κάσου.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλε επιστολή προς: την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου κ. Μ. Παραμυθιώτου, Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, Βουλευτές Δωδεκανήσου, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας. Ν. Αιγαίου κ. Ι. Κρητικό, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γ. Παπαδομαρκάκη, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Κ. Συμεωνίδη.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα: “Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στο σοβαρότατο πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, παραμένουν κενές οι θέσεις:    
- δύο (2) δασκάλων Γενικής αγωγής
- ενός (1) δασκάλου Ειδικής αγωγής, για το τμήμα ένταξης
- ενός (1) καθηγητή Μουσικής
- ενός (1) καθηγητή Εικαστικών
- ενός (1) καθηγητή Θεατρικής αγωγής
- ενός (1) καθηγητή Πληροφορικής
- ενός (1) καθηγητή Χημείας / βιολογίας
- ενός (1) καθηγητή Αγγλικών
- ενός (1) καθηγητή Γαλλικών (πέρυσι ο καθηγητής Γαλλικών ήλθε στην Κάσο, τον Μάρτιο!)

- Επιπλέον, πρέπει να αναφέρω ότι αρκετές από τις προαναφερόμενες ειδικότητες (Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Αγγλικά, Γαλλικά) αποτελούν διδασκαλία μαθημάτων  που είναι απαραίτητα τουλάχιστον για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τρίτης Λυκείου. Με τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την κατά το δυνατόν ταχύτερη κάλυψη των παραπάνω κενών, για να έχουν και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κάσου, ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους μαθητές της χώρας μας, όπως άλλωστε δικαιούνται”.