Καταδικάστηκε για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρόδο οδηγός λεωφορείου

Καταδικάστηκε για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρόδο οδηγός λεωφορείου

Καταδικάστηκε για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρόδο οδηγός λεωφορείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4375 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 46χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου ο οποίος κατηγορούνταν για τον θανάσιμο τραυματισμό 41χρονου Βορειοηπειρώτη, πριν από οχτώ χρόνια στη Ρόδο.

Η υπόθεση είχε εξεταστεί μετά από διακοπή, στις 26 Ιουνίου 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο και είχε αθωώσει κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο. Κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε έφεση ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραπεμφθεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων προκειμένου να εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης εκ νέου.

Η δίκη έγινε χθες και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 46χρονο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν την Κρεμαστή στις δώδεκα παρά τέταρτο το μεσημέρι στις 23 Νοεμβρίου 2011 και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε ο 46χρονος και το οποίο ήταν γεμάτο με τουρίστες, κατευθυνόταν προς την Κάμειρο. Λίγο πριν την Κρεμαστή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις ρόδες του λεωφορείου βρέθηκε ο 41χρονος Σπύρος Μπεκάρης με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον 41χρονο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άτυχος 41χρονος διέμενε στο νησί μας για περισσότερα από 20 χρόνια και ήταν έγγαμος. Προανάκριση για το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του