Καταδικάστηκε για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρόδο οδηγός λεωφορείου

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 46χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου ο οποίος κατηγορούνταν για τον θανάσιμο τραυματισμό 41χρονου Βορειοηπειρώτη, πριν από οχτώ χρόνια στη Ρόδο.

Η υπόθεση είχε εξεταστεί μετά από διακοπή, στις 26 Ιουνίου 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο και είχε αθωώσει κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο. Κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε έφεση ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα η υπόθεση να  παραπεμφθεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων προκειμένου να εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης εκ νέου.

Η δίκη έγινε χθες και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 46χρονο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν την Κρεμαστή στις δώδεκα παρά τέταρτο το μεσημέρι στις 23 Νοεμβρίου 2011 και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε ο 46χρονος και το οποίο ήταν γεμάτο με τουρίστες, κατευθυνόταν προς την Κάμειρο. Λίγο πριν την Κρεμαστή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις ρόδες του λεωφορείου βρέθηκε ο 41χρονος Σπύρος Μπεκάρης με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 

Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον 41χρονο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άτυχος 41χρονος διέμενε στο νησί μας για περισσότερα από 20 χρόνια και ήταν έγγαμος. Προανάκριση για το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.