Εντυπωσιακή άσκηση διαχείρισης τρομοκρατικού χτυπήματος στο λιμάνι της Ρόδου

Εντυπωσιακή άσκηση διαχείρισης τρομοκρατικού χτυπήματος στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4243 ΦΟΡΕΣ

Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι Χειρουργοί Τραύματος, Επειγοντολόγοι και ιατροί άλλων ειδικοτήτων από 10 χώρες με μεγάλη ακαδημαϊκή και πρακτική εμπλοκή στην παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας μετά από καταστροφικά γεγονότα, συμμετέχουν στις διακλαδικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και αύριο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ρόδου πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή και άρτια διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας διαχείρισης τρομοκρατικού χτυπήματος εν πλω, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αύριο στις 20.00 στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στην Πινακοθήκη, θα πραγματοποιηθεί διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας στην ιατρική διαχείριση συμβάντων μετά από σεισμό και εκδήλωση φωτιάς.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με διευθυντή τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο. Σε τοπικό επίπεδο φορείς συνδιοργάνωσης του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το ΚΕΚ “Γεώργιος Γεννηματάς”, το Λιμεναρχείο Ρόδου, η 95η ΑΔΤΕ, το Λιμενικό Ταμείο, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, τα ιδιωτικά σχολεία «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την σημερινή άσκηση:

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης