Στα 55,7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΡ

Στα 55,7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΡ

Στα 55,7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2581 ΦΟΡΕΣ

Για το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ρύθμιση

Στα 55,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ, από τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος δεν έχει ενταχθεί σε καμία ρύθμιση!

Το παραπάνω στοιχείο, έκανε γνωστό, προχθές, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης για τη νέα θητεία, ο νέος γενικός διευθυντής της, κ. Γιώργος Υψηλάντης.
Ο τελευταίος περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Επιχείρηση, έκανε μία συγκεντρωτική αναφορά και στα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ σήμερα.

Όπως προέκυψε, λοιπόν, κρίσιμο θέμα για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης αποτελεί το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών, οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 55,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 37,7 εκατ. ευρώ, βρίσκονται εκτός οποιουδήποτε διακανονισμού.

Προφανώς, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η νέα Διοίκηση της Επιχείρησης και για το θέμα αυτό αλλά και για διάφορα άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΡ αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΡ γι’ αυτή την πρώτη συνεδρίαση της νέας θητείας:
«Συνεδρίασε στις 9/10/2019 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη.

Με την εκλογή από το σώμα του κ. Σπύρου Σπυρόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ, ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Ακολούθως το Δ.Σ. προχώρησε στον ορισμό του κ. Γιώργου Υψηλάντη, στη θέση του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης.

Ο δήμαρχος Ρόδου στον χαιρετισμό του, επικεντρώθηκε στα θέματα που έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην Επιχείρηση, τους γενικούς στόχους της Επιχείρησης, στην δυνατότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, ενώ δεσμεύτηκε για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και του ιδίου προσωπικά στις προσπάθειες της νέας Διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλειος Μανέττας, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην πρόθεση του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να λειτουργήσει συλλογικά και συναινετικά, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα στις δράσεις που αποτελούν αντικείμενο της ΔΕΥΑΡ. Ακολούθως περιέγραψε συνοπτικά και επιγραμματικά τη στοχοθεσία της νέας Διοίκησης. Εξορθολογισμός και εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας της, αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, βελτίωση της αξιοπιστίας και της δημόσιας εικόνας της.

Στον τομέα των έργων, προτεραιότητα τίθεται στην επέκταση της υδροδότησης του συνόλου του νησιού από το Φράγμα Γαδουρά, στην επίλυση του τρόπου διάθεσης των λυμάτων των οικισμών Γ! Προτεραιότητας (Αρχάγγελος, Αφάντου, Λάρδος), στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υφιστάμενων βιολογικών και στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ευρώ από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Τέλος ευχαριστώντας τον Δήμαρχο, τόνισε τη σημασία και την αναγκαιότητα της στήριξης του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην υλοποίηση των στόχων της ΔΕΥΑΡ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με συνοπτική παρουσίαση της σημερινής κατάστασης της Επιχείρησης στις κύριες παραμέτρους λειτουργίας της (ανθρώπινο δυναμικό, διαθέσιμα μέσα και εγκαταστάσεις, κλπ.) από τον νέο Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Υψηλάντη, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης συγκεντρωτικά στη σημερινή οικονομική της κατάσταση. Κρίσιμο θέμα για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης αποτελεί το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών που σήμερα ανέρχονται στα 55,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 37,7 εκατ. ευρώ, βρίσκονται εκτός οποιουδήποτε διακανονισμού.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση των λοιπών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης