Επιτυχής η πρώτη διαμεσολάβηση για υπόθεση χρησικτησίας στη Ρόδο

Επιτυχής η πρώτη διαμεσολάβηση για υπόθεση χρησικτησίας στη Ρόδο

Επιτυχής η πρώτη διαμεσολάβηση για υπόθεση χρησικτησίας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1388 ΦΟΡΕΣ

Επιτυχής ήταν η πρώτη Διαμεσολάβηση σε διαφορά Χρησικτησίας που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο!

Η Διαμεσολάβηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο νησί μας καθώς πρόσφατα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρόδου και το πρώτο πρακτικό διαμεσολάβησης σε υπόθεση Χρησικτησίας.

Τα εμπλεκόμενα μέρη, με τη συνδρομή των πληρεξούσιων δικηγόρων τους Ιωάννη Παντελίδη και Μαρίας Πετράκη συμφώνησαν να λύσουν τη μεταξύ τους διαφορά Χρησικτησίας με την πολύ σύντομη αλλά και οικονομική διαδικασία της Διαμεσολάβησης.

Για την επίλυση αυτή επιλέχθηκε από τους ενδιαφερόμενους ως Διαμεσολαβήτρια η κα Θάλεια Μπόνη (Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια-μέλος της εταιρείας διαμεσολάβησης “ΔΙΑΥΛΟΣ”). Ο χρόνος, ο τόπος και οι λοιπές διαδικαστικές λεπτομέρειες της διαδικασίας καθορίστηκαν από τις δύο πλευρές σε συνεννόηση με τη Διαμεσολαβήτρια και σε μια μόλις μέρα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την υπογραφή τόσο από τους άμεσα εμπλεκόμενους όσο και από τους πληρεξούσιους Δικηγόρους, το Πρακτικού Διαμεσολάβησης, το οποίο κατατέθηκε και στο Πρωτοδικείο Ρόδου ώστε στη συνεχεία να μεταγραφεί στο Κτηματολόγιο Ρόδου!

Εξάλλου αξίζει να σημειωθεί ότι στις 2 Οκτωβρίου 2019 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και το νέο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση που προβλέπει (κατά το Ιταλικό πρότυπο) την υποχρεωτική έγγραφη ενημέρωση από τους πληρεξούσιους δικηγόρους προς τους εντολείς τους, σχετικά με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις ως εναλλακτικού τρόπου επίλυσης της διαφοράς.

Παράλληλα προβλέπεται σε όλες σχεδόν οι οικογενειακές διαφορές και τις διαφορές που θα εκδικάζονται ενώπιον των Μονομελών και Πολυμελών Πρωτοδικείων κατά την τακτική διαδικασία, η υποχρεωτική αρχική συνεδρία διαμεσολάβησης (ΥΑΣ), προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να συμφωνήσουν τα μέρη να προχωρήσουν σε διαδικασία διαμεσολάβησης. Η δε αμοιβή του Διαμεσολαβητή στο στάδιο αυτό ορίζεται στο ποσό των 50€ (το οποίο επιμερίζεται μεταξύ των μερών) και σε περίπτωση που τα μέρη συμφωνήσουν να υπαγάγουν τη διαφορά τους σε διαμεσολάβηση τότε η αμοιβή του διαμεσολαβητή ορίζεται σε 80€/ώρα (και θα βαρύνει κατά το ήμισυ το κάθε μέρος).

Τέλος, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του ανωτέρω νομοσχεδίου, η όποια υποχωρητικότητα αναφέρεται στη συμμετοχή στη διαμεσολαβητική διαδικασία και συγκεκριμένα σε μία αρχική συνεδρία των μερών με το διαμεσολαβητή και σε καμία περίπτωση στην επίτευξη συμφωνίας, που παραμένει πάντοτε αναφαίρετο δικαίωμα των μερών, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, τα μέρη ανεμπόδιστα δύνανται να προσφύγουν στην τακτική δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας