Αρκετός κόσμος στην ποδηλατική βόλτα της Historica στη Ρόδο

Με απόλυτη επιτυχία έγινε το πρωί του Σαββάτου η ιστορική ποδηλατική βόλτα της Historica, που είχε αφετηρία και τερματισμό την πλατεία μπροστά από το δημαρχείο της Ρόδου. 

Οι μεγάλες δόξες της ελληνικής ποδηλασίας αλλά και αρκετός κόσμος από τη Ρόδο συμμετείχαν στην «ποδηλατοβόλτα» που έγινε μέχρι τα Μαριτσά. 

Τα παλιά και ατσάλινα ποδήλατα, οι ενδυμασίες μίας άλλης εποχής και η… vintage ατμόσφαιρα ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά και προκάλεσαν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών. 

Οι ποδηλάτες πέρασαν μέσα από την Παλιά Πόλη κερδίζοντας το χειροκρότημα των κατοίκων και των επισκεπτών. Μάλιστα στη διαδρομή τους προς τα Μαριτσά συνοδεύονταν από μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα του περασμένου… αιώνα. 

Η «ποδηλατοβόλτα» έγινε με απόλυτη επιτυχία και οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν στο πλαίσιο της Historica, που ολοκληρώνεται σήμερα στη Ρόδο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: [V.Hatzikelis Photography Τeam]

 


Ζεστή υποδοχή στα Μαριτσά

Την πιο ζεστή υποδοχή επεφύλαξαν στην Historica, οι κάτοικοι των Μαριτσών αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Γιώργος Παπαδημήτρης, καθώς οι συνεργάτες του.

Η… πομπή της Historica ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας με κατάληξη τα Μαριτσά, εκεί όπου οι ποδηλάτες έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και γνώρισαν την αποθέωση.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κερωνιάτης» ετοίμασε έναν εξαιρετικό μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία γεύθηκαν με ευχαρίστηση οι συμμετέχοντες στην Historica.

Η φιλοξενία ήταν θερμή και οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον πρόεδρο των Μαριτσών κ. Γιώργο Παπαδημήτρη, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Κερωνιάτης» κ. Λάζαρο Κασέκα, την πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Μαριτσών κ. Σοφία Κασέκα και τα μέλη όλων των συλλόγων που συνεργάστηκαν για την καλύτερη υποδοχή και φιλοξενία της Historica.

Οι ποδηλάτες και οι συνοδοί της Historica έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Μαριτσά και το «ευχαριστώ» ενδεχομένως να μοιάζει λίγο για την άριστη φιλοξενία και τον μπουφέ.