Συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών

Συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών

Συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Καββαθά, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννη Κλούβα και το Νομικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ είχε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο, την ασφάλεια των επιχειρήσεων και των πολιτών ιδιαίτερα στην Αθήνα, την αναγκαιότητα εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα των πυλών εισόδου στη χώρα μας, το πρόβλημα με την ύπαρξη σε ελληνικό έδαφος συνοριακού φυλακίου και τελωνείου στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας στη Ροδόπη και διάφορα άλλα θέματα του Κλάδου της Εστίασης.

Αυτά αφορούν στα Πνευματικά Δικαιώματα στην ηχορύπανση και στην τροποποίηση του Π.Δ. 180/79 κ.λπ., ενώ όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για τη στενότερη συνεργασία με το υπουργείο προς το κοινό όφελος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία ζητήματα τέθηκαν στον υπουργό από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ και πρόεδρο του σωματείου των Εστιατόρων της περιοχής μας Γιάννη Κλούβα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του σε τοπικό επίπεδο.

Όπως έκανε γνωστό, λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης στη Ρόδο, αναδεικνύονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των νόμων κυρίως σε ότι αφορά τη μέτρηση της ηχορύπανσης αλλά και τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να μην υπάρχουν παράπονα από τους επαγγελματίες.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Κλούβας υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με αρμοδιότητες οι οποίες δεν μπορούν πάντα να ασκηθούν αποτελεσματικά καθώς απαιτούν ειδικές γνώσεις για το αντικείμενο που δεν έχουν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα, τις καταγγελίες για την ηχορύπανση και την καταγραφή των αρμόδιων οργάνων που βεβαιώνουν τη «χρήση» μουσικής και τραγουδιών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικά στο πρώτο ζήτημα, που ζητείται η συνδρομή της αστυνομίας οι εστιάτορες εκφράζουν παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι έλεγχοι καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι οι ενδεδειγμένοι. Όπως επισημαίνουν απαιτείται εκπαίδευση και γνώση σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις και τη χρήση των ειδικών συσκευών μέτρησης των ντεσιμπέλ, καθώς στην πράξη αυτό δε συμβαίνει με αποτέλεσμα όσοι καταγράφονται ως παραβάτες του νόμου να έρχονται αντιμέτωποι με αφαίρεση άδειας του καταστήματος και σύλληψη.

Ζητήθηκε λοιπόν από τον υπουργό να απαλλαγεί η αστυνομία από την αρμοδιότητα αυτή και να ανατεθεί εξολοκλήρου στο υγειονομείο που είναι και το κατάλληλο για τέτοιου είδους ελέγχους σύμφωνα με το νόμο. Παράλληλα κατατέθηκε η πρόταση μετά από όποια καταγγελία γίνεται για ηχορύπανση να πραγματοποιείται μέτρηση στο χώρο του καταγγέλλοντα και όχι μόνο στο κατάστημα που κατηγορείται, καθώς οι πελάτες είναι εκείνοι που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης.

Ο υπουργός ήταν θετικός στις προτάσεις που του τέθηκαν και δήλωσε ότι θα τις εξετάσει.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης