Εικοσιέξι σύριγγες βρέθηκαν στη διάρκεια καθαρισμού της παραλίας Κρητικών!

Σε καθαρισμό της παραλίας Κρητικών, στο πλαίσιο της δράσης της Helmepa - Hellenic Marine Environment Protection Association αναφορικά με τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019 προέβησαν το Σάββατο το πρωί η εταιρεία Three Sixty σε συνεργασία με την Τotos.gr και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού.

Περίπου 30 άτομα και 3 ώρες χρειάστηκαν για να καθαριστεί μια παραλία 1,2 χιλιομέτρων
Περίπου 30 άτομα και 3 ώρες χρειάστηκαν για να καθαριστεί μια παραλία 1,2 χιλιομέτρων


Σε περίπου 3 ώρες δράσης, συλλέχθηκαν συνολικά 40 σακούλες, εκ των οποίων οι 33 με ανακυκλώσιμα είδη και 7 σακούλες απορριμμάτων, σε μια ακτίνα 1,2 χιλιομέτρων περίπου. 


Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια του καθαρισμού της πολυσύχναστης αυτής παραλίας, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, ο "απολογισμός" των σκουπιδιών που συλλέχθηκαν, όχι μόνο ως προς τον όγκο αλλά και ως προς τα είδη, ήταν σχεδόν σοκαριστικός. 


Είκοσι τέσσερις αναπτήρες, 53 αποτσίγαρα, 32 κομμάτια διχτυών αλιείας, 83 ποτήρια μιας χρήσης, 31 μπουκάλια νερού, 12 κομμάτια από σχοινιά και σπάγκους, 12 συσκευασίες τροφίμων (παγωτά και σνακ), περισσότερα από 130 κομμάτια πλαστικής σακούλας, 102 καπάκια μπουκαλιών και δαχτυλίδια αναψυκτικών, 12 δοχεία απορρυπαντικού, 23 κομμάτια χαρτιού, 18 συσκευασίες γάλακτος, χυμών, tetra pak, 14 αλουμινένια κουτιά, 41 γυάλινα μπουκάλια, 12 παλέτες και κομμάτια ξύλου, 22 κομμάτια ρουχισμού και υφασμάτων, είναι κάποια απο αυτά που η ομάδα των περίπου 30 συμπολιτών μας "ανακάλυψαν" στη διάρκεια του καθαρισμού αυτού. 

26 σύριγγες ήταν μεταξύ άλλων τα “ευρύματα” του καθαρισμού
26 σύριγγες ήταν μεταξύ άλλων τα “ευρύματα” του καθαρισμού


Το ιδιαίτερα σοκαριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν ούτε μια ούτε δύο αλλά 26 σύριγγες σε μια μόνο παραλία, ιδιαίτερα κοντά στο κέντρο της πόλης μας. 

ΠΡΙΝ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΜΕΤΑ