Έκκληση από Ροδίτη ασθενή με Πάρκινσον

Να τοποθετηθεί ειδικός νευρολόγος στο νοσοκομείο της Ρόδου ή να επισκέπτεται το νοσοκομείο μας μία φορά το μήνα, ζητά συμπολίτης μας που διαμένει σε μικρό νησί του νομού μας και ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Η έκκληση αυτή, όπως μας εξήγησε ο ίδιος, αφορά όλους τους ασθενείς που έχουν νευροδιεγέρτη, ο οποίος θα πρέπει να ρυθμίζεται σταδιακά σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από ειδικά εκπαιδευμένο νευρολόγο στη ρύθμιση νευροδιεγερτών (Deep Brain Stimulation-DBS).

«Μέχρι σήμερα, για να γίνει μια τέτοια ρύθμιση, ο ασθενείς χρειάζεται να μεταβεί σε νοσοκομεία που διαθέτουν εξειδικευμένους νευρολόγος για τον σκοπό αυτό. Δυστυχώς- εξηγεί ο ίδιος- το νοσοκομείο της Ρόδου δεν έχει.

Με αποτέλεσμα όλοι εμείς που πάσχουμε από αυτή την ασθένεια κι έχουμε το ειδικό μηχάνημα μας μας υποστηρίζει, να χρειαζόμαστε να μεταβούμε σε άλλα νοσοκομεία της χώρας ή σε ιδιώτες για αυτή τη ρύθμιση, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο κόστος. 

Θα μπορούσε η πολιτεία και το υπουργείο να μεριμνήσει για την μεταφορά και εγκατάσταση ενός τέτοιου γιατρού μία φορά κάθε μήνα ή κάθε δύο μήνες, στο νοσοκομείο μας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς, γλιτώνοντας κόπο, ταλαιπωρία και τεράστιο κόστος.»