Όλα έτοιμα για το «Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon»

Όλα έτοιμα για το «Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon»

Όλα έτοιμα για το «Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή με εκκίνηση στην παραλία Γενναδίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου ολυμπιακής απόστασης, συμμετέχοντας και ξένοι αθλητές

Η Ρόδος είναι πια το επίκεντρο του τριάθλου όσον αφορά τη χώρα μας αφού με συνέπεια διοργανώνει εδώ και δέκα χρόνια αγώνες υψηλού επιπέδου χάρις τις προσπάθειες του Απόλλωνα αλλά και τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με την ένταξη των διοργανώσεων αυτών στην Ocean Lava τονώθηκε το ενδιαφέρον για συμμετοχές και από το εξωτερικό, όπως θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο Γεννάδι όπου και θα διεξαχθεί το «OCEAN LAVA RHODES OLYMPIC TRIATHLON».

Για τον λόγο αυτό ο Απόλλων Ρόδου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της οποίας έχει ως εξής:

«Ο σύλλογος «Απόλλων Ρόδου» μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως γνωρίζετε, συνεργάζονται με την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων τριάθλου “Ocean Lava” για τη διεξαγωγή μίας σειράς συναντήσεων στη Ρόδο. Ο φετινός αγώνας, που θα είναι τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης (1.5 Km Swim - 40 Km Bike - 10 Km Run), θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2019 στην κεντρική παραλία του Γενναδίου με την ονομασία «OCEAN LAVA RHODES OLYMPIC TRIATHLON».

Ο αγώνας αυτός έχει πλήθος αθλητών από ξένες χώρες αναμένεται να προσελκύσει πλήθος θεατών κατοίκων της Ρόδου και τουριστών με έναρξη στις 10.30 π.μ. και όριο τερματισμού ως τις 3 μ.μ., ενώ αποτελεί επίσημο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Ολυμπιακής απόστασης της ομοσπονδίας ΕΟΜΟΠ.

Η "Ocean Lava" ως εταιρεία, ξεκίνησε την δραστηριότητα της στο χώρο του τριάθλου το 2010 με το "Ocean Lava Lanzarote" στους Κανάριους Νήσους. Η επιτυχία του αγώνα έκανε τους διοργανωτές της "Ocean Lava" να επεκταθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έτσι ξεκίνησε το "Ocean Lava Triathlon Sieries" σε διάφορες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η Ρόδος, έτυχε της προσοχής του ιδρυτή της Ocean Lava, Kenneth Gasque, χάρη στους αγώνες που διοργάνωσε επί εφτά συναπτά έτη ο σύλλογος τριάθλου «Απόλλων Ρόδου» και αποτελεί μέλος της Ocean Lava από το 2016.

Πέρα από την άρτια οργάνωση των αγώνων «Ocean Lava Rhodes», τους οποίους εγγυήθηκε η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Απόλλωνα Ρόδου, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προσέλκυση πολλών Ελλήνων και ξένων αθλητών. Στόχος μας είναι η προβολή της Ρόδου για τον μήνα Οκτώβριο ως τον ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Οι αγώνες μας τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου στην οποία υπάγεται και το αγώνισμα του τριάθλου και έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τριάθλου».

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης