Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε για δολοφονία 61χρονος κάτοικος Κω

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε για δολοφονία 61χρονος κάτοικος Κω

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε για δολοφονία 61χρονος κάτοικος Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 61χρονος, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο του 46χρονου ομογενή από την Αλβανία, αδελφού της πρώην συντρόφου του!

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 61χρονο το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών (12 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 2 έτη φυλάκιση για την οπλοχρησία) με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία υπήρξαν αρκετές διαφοροποιήσεις ως προς τα αρχικά στοιχεία που υπήρχαν για την υπόθεση, καθώς η βασική μάρτυρας, η πρώην σύντροφος του 61χρονου δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στις δύο καταθέσεις που έχει δώσει για την υπόθεση είχε πει ψέματα. Η ίδια δικαιολόγησε την πράξη της αυτή, λέγοντας πως φοβόταν ότι ο κατηγορούμενος δεν θα πήγαινε στη φυλακή και πως θα της έκανε κακό.

Αλλά και ο 61χρονος, ενώ απολογούμενος είχε ισχυριστεί πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει, χθες ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ότι μπήκε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του με την καραμπίνα φοβούμενος ότι ο αδελφός της θα της έκανε ή της είχε ήδη κάνει κακό. Οι ισχυρισμοί αυτοί ωστόσο δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους οι οποίοι και τον καταδίκασαν επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή.

Σημειώνεται πως και η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της είπε μεταξύ άλλων, πως ο κατηγορούμενος προσπάθησε στην απολογία του να πείσει ότι δεν είχε σώας τας φρένας όταν τέλεσε την πράξη του, κάτι που καταρρίπτεται από όλα τα προσκομισθέντα έγγραφα και βεβαιώσεις που υπάρχουν στη δικογραφία αλλά και την κατάθεση του μάρτυρα (υπευθύνου μπαρ) στο οποίο και βρίσκονταν πριν την τέλεση του εγκλήματος.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στον ισχυρισμό του 61χρονου ότι «πήγε για να σώσει την πρώην σύντροφό του» λέγοντας πως και αυτός καταρρίπτεται αφού πριν τους πυροβολισμούς δεν την αναζήτησε.

Η κα. Εισαγγελέας τόνισε πως «τα αίτια ήταν καθαρά εγωισμού», ότι ο κατηγορούμενος ήταν ερεστικός και ήθελε ανθρώπους γύρω του που ήθελε να τους ελέγχει και όταν αυτοί του χαλούσαν τα σχέδια του, αντιδρούσε.

«Ζήλευε τη σύντροφό του διότι ένιωθε ανασφάλεια λόγω ηλικίας. Δεν ήθελε να νιώθει υποδεέστερος αυτής. Όταν ο αδελφός της άρχισε να αντιδρά στον τρόπο ζωής του και ίσως να ήταν και εμπόδιο στα σχέδια του στο μέλλον, αυτό τον εξόργισε» είπε η εισαγγελική λειτουργός προσθέτοντας ότι «αυτό φαίνεται και από τις μετέπειτα πράξεις του στο πρόσωπο που λέει ότι το αγαπούσε».

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 61χρονος για όλες τις πράξεις όπως κατηγορείται.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Άκης Δημητριάδης και ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Μιχάλης Εκατομμάτης και Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο