Αθωώθηκε 25χρονος που κατηγορήθηκε για επίθεση και ληστεία σε οικιακή βοηθό

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 25χρονος που κατηγορούνταν ότι έδεσε, χτύπησε και λήστεψε οικιακή βοηθό στην Κω, αποσπώντας της περισσότερα από 1000 ευρώ.

Το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί το 2012 στο νησί του Ιπποκράτη και εκτός από τον 25χρονο η δικογραφία  που σχηματίστηκε περιελάμβανε και άλλα έξι άτομα ως συνεργούς του,  τα οποία αναζητούνται.

Ωστόσο ουδέποτε μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν και έτσι χθες δικάστηκε μόνο ο 25χρονος ο οποίος και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Πανιέρα έκρνε αθώο τον 25χρονο.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όλα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου 2012 στην πόλη της Κω, όπου ο 25χρονος (ηλικίας τότε 18 ετών) φερόταν ότι από κοινού με ακόμη έξι νεαρά άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και στην συνέχεια δέσμευσαν και χτύπησαν στο κεφάλι την οικιακή βοηθό, ενώ ο ιδιοκτήτης κοιμόταν σε παρακείμενο υπνοδωμάτιο και η σύζυγός του απουσίαζε.

Ακολούθως οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ και διάφορα κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.