Οι αποφάσεις της δευτεροβάθμιας  σχολικής επιτροπής του δήμου

Η πρώτη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου της Ρόδου πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τέθηκαν οι προτεραιότητές της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της, κ. Σάββα Χριστοδούλου, καταρχάς, συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής και στη συνέχεια εξουσιοδότησε τους εκπροσώπους της προς τις τράπεζες, τη ΔΟΥ και τους υπόλοιπους φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Ακολούθως, έγινε η κατανομή πιστώσεων για το έτος 2019 στις σχολικές κοινότητες μονάδων ή συγκροτημάτων  σχολείων B/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου για την κάλυψη λειτουργικών τους δαπανών.

Παράλληλα, έγινε και η προέγκριση δαπανών για τις Σχολικές Κοινότητες Β/θμιας εκπ/σης Δήμου Ρόδου.

Στη συνέχεια, έγινε και η αποδοχή της επιχορήγησης (σ.σ. της συμπληρωματικής δόσης για τον μήνα Ιούνιο 2019) για την καταβολή αμοιβών των επί συμβάσει καθαριστριών σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης στο νησί για το σχολικό έτος 2018-2019.
Κατά την πρώτη της αυτή συνεδρίαση, η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη τη δικαστική προσφυγή σύμβασης σχολικού κυλικείου σε δύο σχολεία της πόλης και την έκδοση διαταγής πληρωμής και απόδοσης μισθίου.

Οι προτεραιότητες που έθεσε στο σώμα ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής επιτροπής κ. Χριστοδούλου είναι οι παρακάτω:
1) Βελτίωση της λειτουργιάς των Γυμνασίων – Λυκείων ΕΠΑΛ του νησιού μας με άμεσες παρεμβάσεις.
2) Δίκαιη κατανομή πιστώσεων – διαφανής και έγκαιρη.
3) Συνεργασία με τους Δ/ντες Β/θμιας εκπ/σης, με την Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και μαθητών.
4) Έλεγχος κυλικείων
5) Καθαρίστριες με σύμβαση μίσθωσης έργου καταβολή της μισθοδοσίας του έγκαιρα
6) Πετρέλαιο θέρμανσης

Επίσης, μετά από επίσκεψη σε όλες τις σχολικές μονάδες Β/θμιας εκπ/σης του νησιού,  κατεγράφησαν προβλήματα και ανάγκες, οι οποίες επιγραμματικά είναι οι παρακάτω:
α) Ιδιοκτησιακό καθεστώς σχολείων
β) Άδειες κυλικείων
γ) Εξωσχολικοί σε ώρες μη λειτουργίας των σχολείων
δ) Προβλήματα κτιριακά των σχολείων και ειδικότερα όσον αφορά τις μονώσεις των ταρατσών
ε) Εξοπλισμός μηχανογραφικού και κλιματιστικών.
Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα συναινετικό με διάθεση για συνεργασία για το καλό των σχολείων καθώς όλες οι αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.
«Η συνεργασία της Β/θμιας σχολικής επιτροπής με τους Διευθυντές θα είναι άμεση, έγκαιρη και αποτελεσματική», τόνισε ο Πρόεδρος.