Ένα κορίτσι απο τη Ρόδο, η Παναγιώτα Μπέντα, είναι το μέλλον της Ελληνικής Ποδηλασίας!

Ένα κορίτσι απο τη Ρόδο, η Παναγιώτα Μπέντα, είναι το μέλλον της Ελληνικής Ποδηλασίας!

Ένα κορίτσι απο τη Ρόδο, η Παναγιώτα Μπέντα, είναι το μέλλον της Ελληνικής Ποδηλασίας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Βάσω Στασινού - Νικοπολίδη στο 4moms.gr

Η Ρόδος φημίζεται για την ποδηλασία της! Οι Ροδίτες έχουν μυηθεί για τα καλά στα μυστικά του αγωνίσματος της ποδηλασίας και εμείς βρήκαμε την καλύτερη εκπρόσωπο του γυναικείου φύλου!

Ο λόγος για την πρωταθλήτρια Παναγιώτα Μπέντα,ένα κορίτσι που λατρεύει και διαπρέπει στο ποδήλατο, ένα άθλημα μη διαδεδομένο αλλά με πολλές επιτυχίες!!

Σκοπός μας είναι να γνωρίζουμε αυτά τα παιδιά που κάνουν περήφανη την Ελλάδα με τις αθλητικές τους επιδόσεις και οφείλουμε να ακούσουμε και να υποστηρίξουμε τα όνειρά τους.

Ο λόγος στην εξαιρετική αθλήτρια Παναγιώτα Μπέντα!!!

Δείτε την κουβέντα μας:

1. Παναγιώτα μου πόσω χρονών ξεκίνησες την ποδηλασία;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία 8 χρόνων.

2. Είναι ένα άθλημα μη διαδεδομένο στην Ελλάδα πως και το επέλεξες;

Προέρχομαι από αθλητική οικογένεια,ο μπαμπάς μου ήταν Πρωταθλητής Ελλάδας και 3ος Βαλκανιονίκης το 1985, παντα ήταν πρότυπο για εμένα και έτσι με ώθησε στην ποδηλασία.Όντως δεν είναι τόσο διαδεδομένο άθλημα.Το κράτος δεν δίνει τις απαραίτητες παροχές σε εμάς τους αθλητές μάλιστα τυχαίνει επειδή κατάγομαι από τη Ρόδο να υπάρχει το ποδηλατοδρόμιο «Διαγόρας» όπου και αυτό λειτουργεί υπέρ μου αν σκεφτείτε ότι άλλες ομάδες προπονούνται στον δρόμο αντί στην πίστα.

3. Είσαι ευχαριστημένη απο το αγωνιστικό επίπεδο της ποδηλασίας στην Ελλάδα;

Διανύοντας στο χώρο της ποδηλασίας 8 χρόνια, έχω να πω ως παράπονο ότι υστερούμε σε εγκαταστάσεις, σε αγωνιστικές και προπονητικές συνθήκες.Για να σας δώσω να καταλάβετε, στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα Όμνιουμ είμασταν μόνο 9 κορασίδες ενώ στα πρωταθλήματα του εξωτερικού συμμετέχουν πάνω από 20 κορίτσια. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα δεν τους δίνονται οι παροχές για να το επιλέξουν.

4. Ποιές είναι οι διακρίσεις σου;

Φέτος για εμένα ήταν μια πάρα πολύ δυνατή χρονιά! Το Μάιο συμμετείχα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας στο ΟΑΚΑ. Πέτυχα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 500μ με χρόνο 38.443″ καθώς και αναδείχθηκα 3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 200μ, 500μ και 1500μ. Επίσης συμμετείχα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ στις 09/09 κατακτώντας την πρώτη θέση για τέταρτη συνεχόμενη φορά αυτή τη χρονιά, καθώς και με την καθοδήγηση του προπονητή μου Βαλεντίνου Λάλο κατάφερα να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ με χρόνο 12.922″.

5. Πόσες φορές την εβδομάδα προπονείσαι;Προλαβαίνεις τα μαθήματά σου;Πιστεύεις πως μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με την μόρφωση;

Προπονούμαι 5 φορές την εβδομάδα.2 φορές την εβδομάδα πηγαίνω γυμναστήριο, μετά τις υπόλοιπες ώρες προπόνησης τις περνάω στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου. Φυσικά μέσα στην εβδομάδα έχω και το ρεπό μου.

Πρωταθλητισμός σημαίνει πειθαρχία,υπομονή,επιμονή και δύναμη κάτι που με δίδαξε ο πατέρας μου. Όντως δεν είναι εύκολος συνδυασμός ειδικά όταν κανεις πρωταθλητισμό, πρέπει να το αγαπάς αυτό που κάνεις πάρα πολύ για να υποστηρίξεις την επιλογή σου. Χρειάζεται θέληση και πίστη.

6.Έχεις ελεύθερο χρόνο;
Ο πρωταθλητισμός είναι ένας δρόμος μοναχικός. Χρειάζεται θυσίες. Δεν βγαίνω αρκετά συχνά έξω γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος ειδικά όταν έχω πρωινές προπονήσεις που ο ύπνος είναι πολύτιμος. Ίσως έχω ζηλέψει που δεν έχω ξενυχτήσει ή δεν έχω πάει διακοπές αλλά η χαρά που παίρνω όταν κατακτώ τον στόχο μου δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι μοναδικό συναίσθημα.

7. Ποιός είναι ο στόχος σου για το μέλλον;
Στόχος για το 2020 είναι να πάρω μια καλή θέση στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας νεανίδων.

8. Είναι ακριβό άθλημα η ποδηλασία;

Είναι από τα πιο ακριβά αθλήματα. Πρώτα απ’όλα το ποδήλατο που χρειάζεται για να αγωνιστούμε είναι η μεγαλύτερη επένδυση. Χρειαζόμαστε ειδικά παπούτσια, κράνη, γυαλιά και διάφορα αξεσουάρ. Επίσης διεξάγονται αγώνες εκτός Αθηνών που τα έξοδα τα καλύπτουμε εμείς προσωπικά.

9. Υπάρχουν κίνητρα για να ασχοληθεί ένα παιδί με την ποδηλασία;

Είναι ιδιαίτερο άθλημα, σε κάνει να ανήκεις στους λίγους. Για να ασχοληθεί καποιος με τη ποδηλασία θα πρέπει να τον εξιτάρει η ταχύτητα, ο ανταγωνισμός και το ρίσκο.

10. Δώσε μας τρείς συμβουλές ποδηλατικής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε όλοι.
Όσοι χρησιμοποιούν ποδήλατο να φοράνε πάντα κράνος, επίσης προς όλους τους οδηγούς να κρατάνε 1,5μ απόσταση με τους ποδηλάτες στο δρόμο καθώς και να ειδοποιούμε τους οδηγούς για τις κινήσεις μας στο δρόμο!

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!