Συναυλία «Θεοφάνης ο Έλληνας» στη βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας

Ακολουθώντας μια διαδρομή πολιτισμικής γεωγραφίας και μουσικής διπλωματίας, ο διεθνής Έλληνας συνθέτης Σάββας Καρατζιάς, ταξιδεύει με το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» σε τέσσερις Ηπείρους κάνοντας σταθμό σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους μετά τη γενέτειρά του Ρόδο.

Το πρώτο σκέλος των συναυλιών στέφθηκε με επιτυχία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, στο Collège Notre Dame de France στο Παρίσι (Γαλλία) και στην Πινακοθήκη Τρετιακόφ της Μόσχας (Ρωσία) με την αρωγή εξαιρετικών καλλιτεχνικών συντελεστών και τη σημαντική οικονομική συμβολή των χορηγών που στηρίζουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το ταξίδι συνεχίζεται στην εμβληματική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας (Αίγυπτο) όπου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, θα δοθεί η συναυλία στο εκεί θέατρο.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του διεθνούς Συνεδρίου των "Φίλων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας".

Το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» υποστηρίζει θερμά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Ώρα: 19:00,
Bibliotheca Alexandrina - Small Theater
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος


 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική Σύνθεση: Σάββας Καρατζιάς
Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας
Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών
Πιάνο: Παναγιώτης Γώγος
Συντονισμός: Arts Spontanés.

Υποστηρίζουν επίσης ο κ. Νικόλας Δεληγιάννης, Γενικός εκπρόσωπος της γαλλικής Επιτροπής των Φίλων της Βιβλιοθήκης του Κραταιού Τάγματος του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας και η κυρία Μαριλένα Σωκιανού Διεθνολόγος, Ιδρυτική Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και σήμερα Επίτιμη Πρόεδρος.