Σύμπραξη των δήμων Ρόδου και Χάλκης στην κοινωνική πολιτική και πρόνοια

Συμφωνία σύμπραξης αναμένεται να γίνει ανάμεσα στους Δήμους Ρόδου και Χάλκης στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής της Πρόνοιας ενώ υπάρχει η πρόθεση, σε δεύτερη φάση, αυτή να επεκταθεί σε όλα τα νησιά της επαρχίας μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Τριάντος, μαζί με στελέχη της Υπηρεσίας και του ΔΟΠ, αλλά και τον εντεταλμένο Υγείας της Περιφέρειας κ. Θωμά Σωτρίλλη, επισκέφθηκαν τη Χάλκη και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Άγγελο Φραγκάκη και το δημοτικό συμβούλιο.
Κατά τη συνάντησή τους, λοιπόν, υπήρξε καταρχάς συμφωνία για μία σύμπραξη στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και της Πρόνοιας, με στόχο την ενίσχυση του Δήμου Χάλκης και των δομών του καθώς υστερεί σε προσωπικό, όπως όλα τα μικρά νησιά άλλωστε.

Ειδικότερα, τα στελέχη της Υπηρεσίας του Δήμου της Ρόδου θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους του Δήμου Χάλκης στην έκδοση, την πιστοποίηση και την καταχώριση αιτημάτων για την πρόνοια ενώ θα τους βοηθήσουν και στην εκπόνηση διάφορων προγραμμάτων. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για τα μικρά νησιά αφού για παράδειγμα θα μπορούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση επιδομάτων να γίνονται από εκεί και να μην αναγκάζονται οι πολίτες να μετακινούνται στη Ρόδο.
Επιδίωξη, μάλιστα, του Αντιδημάρχου είναι αυτό να επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (σ.σ. Τήλο, Σύμη, Καστελόριζο) που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Στην ουσία, δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Τριάντο, στόχος τους είναι να δημιουργηθούν μικρά παραρτήματα της Πρόνοιας στα νησιά αυτά στα οποία θα τους παρέχεται από τον Δήμο της Ρόδου η τεχνογνωσία και η εκπαίδευση σ’ αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα ενώ υπάρχει η σκέψη αυτό να επεκταθεί και σε άλλους τομείς που τα μικρά νησιά έχουν ελλείψεις.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τέλος, αναμένεται να γίνει μία συνάντηση σε επίπεδο Δημάρχων ή Αντιδημάρχων των νησιών της περιφερειακής ενότητας Ρόδου για να καταλήξουν στο συμφωνητικό.