Θα συνεχισθεί ο αγώνας για το περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της  Νοτιας Ρόδου  για την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν οι εφημερίες στο περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου. 

Η συγκεκριμένη απόφαση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και αφήνει την πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού μας χωρίς καμία 24ωρη δομή δημόσιας υγείας. Μία περιοχή με 10 χωριά, με 3 σχολεία με πάνω από 400 παιδιά, με εκατοντάδες ηλικιωμένους, με 30.000 πλυθησμό τους 7 μήνες της τουριστικής σεζόν.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου, αναφέρει τα εξής:
“Η συγκεκριμένη ημέρα επιλέχτηκε από την συνέλευση κατοίκων για να ενώσουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο της παναιγαιακής ημέρας δράσης για την υγεία.  Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος και αμέσως έκλεισε ο κεντρικός δρόμος μπροστά από το ιατρείο του Γενναδίου, πράξη που δηλώνει την αποφασιστικότητα να συνεχιστεί ο αγώνας μας μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας που είναι:

• να ξαναρχίσουν άμεσα  οι καθημερινές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
• να γίνουν άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο

• να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
• να υπάρξει γενναία αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την δημόσια υγεία.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούμε άλλο να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές και πως η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν ακόμα και στο πιο μικρό χωρίο η νησί.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και στήριξαν με δημόσια ανακοίνωσή τους ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ. Επίσης συμμετείχαν οι πρόεδροι των χωριών μας.  Το επόμενο διάστημα ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια των χωριών μας να ψηφίσουν τα αιτήματά μας, όπως έκανε το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στις  17/12/2018, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση να δόσει λύση στο πρόβλημά μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Παρασκευή 01/11 στις 11:00 στο νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση”.  

ΦΩΤΟ: Michele Delukas
ΦΩΤΟ: Michele Delukas